Proiect de servicii integrate pentru combaterea saraciei si discriminarii in comunitatile marginalizate, la Husi

saracie.jpg

Proiectul “Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi” a fost lansat in prezenta autoritatilor locale. Proiectul, in valoare de 13 milioane de lei, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si isi propune sa creasca gradul de incluziune sociala si sa combata saracia si discriminarea din comunitatile marginalizate ale municipiului Husi.

“In cadrul proiectului se va infiinta un Centru Comunitar Integrat, care va fi reabilitat si dotat corespunzator pentru a oferi servicii persoanelor defavorizate. De sprijin vor beneficia atât copii, cât si persoane adulte care se confrunta cu probleme de integrare pe piata muncii sau de alta natura. Totodata, in program vor fi incluse si persoane in vârsta, care vor beneficia de ingrijire la domiciliu”, a declarat primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan.

In cadrul proiectului, peste 100 de copii vor beneficia de hrana calda, transport, rechizite si sprijin la teme sau de servicii de logopedie. Elevii care vor participa la activitatile proiectului vor primi subventii in valoare de 1800 lei pe an si vor avea oportunitatea de a participa la diverse concursuri cu premii.

Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de diverse servicii de ocupare a fortei de munca, inclusiv sprijin pentru demararea unor afaceri, iar un numar de 430 de persoane vor beneficia de servicii medicale.

Proiectul isi propune, de asemenea, acordarea de asistenta juridica pentru persoane care au probleme cu documentele si acordarea de sprijin pentru imbunatatirea conditiilor de locuit.

Proiectul este derulat de Fundatia Star of Hope Romania, in parteneriat cu SC Dal Consulting SRL, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Primaria si scoala Gimnaziala ‘Anastasie Panu’ din Husi, pe o perioada de 36 de luni.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.