Ce as face daca as avea bani?

succes.jpg

codrinpaveliucScriu acest articol in speranta ca voi castiga marele premiu la Loto (da Doamne sa am bani sa imi iau bilet intr-una din zilele astea, desi nu cred ca ii dau pe prostii din astea!!!) sau in speranta ca oamenii care au cativa bani pusi deoparte (nu milioane de euro, sunt de ajuns si cateva sute de mii) se vor gandi sa faca ceva cu ei.

Va voi prezenta in continuare o lista a domeniilor de activitate si afacerilor in care as investi daca as avea, sa zicem, 200.000 de euro. Este o suma rezonabila la care poate ajunge orice om sau pe care o poate imprumuta oricine vrea sa isi deschida o afacere (bineinteles, dupa multa hartogarie si durere de cap). Ordinea de mai jos este aleatorie. Veti observa ca unele dintre afaceri au sau pot avea legatura intre ele, fapt ce v-ar putea face pe unii dintre dumneavoastra sa se gandeasca sa isi lase datele de contact pe undeva ca sa se intalneasca si sa puna la punct un plan de actiune. Va incurajez in cazul acesta.

Go to the top!!!

 

1. TABARA DE VARA PENTRU COPII

A inceput sa apara si la noi moda deja invechita in tarile vestice ca parintii sa isi trimita copii in timpul verii in tabere unde intradevar, pentru 1-2 saptamani, acestia sa se simta bine si sa invete ceva. Cred ca ati vazut cu toti in filmel hollywoodiene cum arata o tabara de copii amplasata in mijlocul unei paduri, pe malul unui lac etc. Genul de activitati ce se desfasoara acolo, de la cele recreative (tir cu arcul, canoe, paintball, fotbal etc) la cele educationale (cursuri de limbi straine, mestesuguri etc) au facut taberele private sa aiba un success mai mare decat cele de stat. In acest moment, din cate stiu, sunt si in Romania cateva, destul de bune, cu activitati foarte diversificate. Eu as propune cumpararea a 2-3 hectare de padure si construirea a 2-3 cabane de lemn pe malul unui lac sau cursul unui rau ( cu instalatie sanitara bineinteles: fosa septic etc.). Astfel de initiative sunt sprijinite si de Uniunea Europeana prin acordarea de fonduri nerambursabile. Activitatile educationale si recreative vor fi create in functie de specificul zonei.

2. HOSTEL DE TINERET (YOUTH HOSTEL)

In aceste vremuri de criza, pentru a practica turismul, fie el de afaceri sau de relaxare, ne gandim cum sa facem sa cheltuim mai putin. Solutia ar fi sa platim mai putin pentru cazare. Astfel, putem promova pe piata romaneasca conceptual de youth hostel de care majoritatea se feresc in acest moment. Un hostel pentru tineret este o combinative intre un hotel si un camin studentesc (asta pentru a ma exprima mai liber). Are camera cu 1-2-8 locuri si in functie de numarul de stele ofera si alte facilitate. Am avut ocazia sa iau in hostel si in Bucuresti si in Franta si pot sa va spun ca prezinta conditii foarte bune, personal primitor. Din nou, Uniunea Europeana ne ajuta cu fonduri nerambursabile.

3. CENTRE AFTER SCHOOL

Parintii sunt intotdeauna ocupati cu slujba, gradinita se inchide prea devreme. Centrul after school este solutia ideala. Reprezinta un centru in care copiii prescolari pot stau pentru a invata diverse lucruri de la limbi straine, cursuri IT etc. . Si acestea sunt sprijinite de Uniunea Europeana.

4. CONSULTANTA IN TURISM

O firma de consultanta in turism este acea firma care realizeaza planuri de amplasare a statiunilor turistice, de promovare si dezvoltare a unor puncte turistice ( de interes public si privat). Firma de consultanta in turism realizeaza strategii de operare in conditii de eficienta a punctelor turistice, obtinere finantare din diferite surse etc.

5. RESURSE UMANE (TRAINING, RECRUTARE SI SELECTIE)

O firma de consultanta in resurse umane cu divizii separate de training si recrutare si selectie va avea capacitatea de a realize programe de pregatire a personalului recrutat pentru companiile interesate. Prin intermediul diferitelor programe realizate, pot fi identificate si promovate persoanele talentate si, ulterior, pregatite pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor necesare indeplinirii sarcinilor specific.

6. ORGANIZARE DE EVENIMENTE

O firma de organizare de evenimente (nu ma refer la nunti, ci la conferinte, simpozioane, targuri etc.) poate fi profitabila in acest moment daca ia in considerare atat organizarea unor evenimente proprii (targuri de profil cum fac multe companii din domeniu), cat si outsourcingul. Multe companii mari (si, in aceasta perioade, autoritati publice) prefera sa externalizeze organizarea de evenimente unor firme cu experiente pentru minimizarea cheltuielilor si asigurarea succesului manifestarii. Se pot primi fonduri nerambursabile si pentru astfel de firme (pentru organizare de simpozioane stiintifice sau a altor evenimente in cadrul unor proiecte mai ample). Intr-o astfel de firma, as pune accentul pe organizarea de „business networking events” si de programe de promovare a tinerelor talente (in colaborare cu firmele de resurse umane bineinteles!!!)

7. AGRICULTURA

In agricultura, exista in acest moment oportunitati variate de investitii. De la culture de camp la zootehnie la horticultura, in toate zonele se poate investi. Totusi, va recomand precautia si in acest domeniu datorita volatilitatii pietei produselor agricole. V-as recomanda infiintarea unor servicii de mecanizare sau fertilizare care sa deserveasca cateva zone (compuse din 5-10 comune) sau capacitati de stocare si procesare a produselor agricole. Va recomand sa va implicati in oricare dintre acestea, furati ideile, cereti ajutorul, faceti tot ce trebuie pentru a reusi!

Trebuie acum sa sprijinim si sa promovam antreprenoriatul la orice nivel inclusiv prin promovarea si educarea tinerilor care, ulterior, ar putea deveni „tineri intreprinzatori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top