Ce au facut doua tinere cu 10.000 euro de la stat

bani6.jpg

Alina Poparad, 24 de ani, este unul dintre beneficiarii programului care sprijina tinerii. In luna mai 2011, Alina a depus planul de afaceri pentru infiintarea unei spalatorii in Dragus, judetul Brasov, care sa deserveasca zone precum Sambata de Sus sau Vistisoara. Planul de afaceri pentru curatatoria Reno Aliclean a fost aprobat. Cu 10.000 de euro de la stat si inca 10.000 de euro din resurse proprii, Alina a demarat propria afacere, cu ajutorul careia a creat patru locuri de munca.

La cateva luni dupa ce am aplicat am primit aprobarea, dar spalatoria a inceput sa functioneaze tocmai acum trei luni, deoarece a durat mult pana am amenajat si am obtinut toata aparatura necesara“, ne-a spus tanara. Chiar daca spalatoria Alinei functioneaza de doar cateva luni, proprietara a reusit sa stranga sapte-opt clienti fideli din randul hotelurilor, dar si persoane fizice.

Andreea Vasiliu este o alta persoana care a beneficiat de cei 10.000 de euro de la stat. Tanara, in varsta de 25 de ani, a depus planul de afaceri in martie 2011 si a primit aprobarea in mai 2011. Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la 221.848 de lei, din care 28% au provenit de la stat (cei 10.000 de euro), iar restul sumei – din credite si resurse proprii.

In decembrie 2011, Andreea Vasiliu a deschis un magazin cu produse alimentare si nealimentare, cu o suprafata de 100 de metri patrati si patru angajati. “Am primit banii foarte repede, in trei transe (in iunie, august si octombrie 2011), de aceea as vrea sa aplic pentru un alt proiect, astfel incat sa extind magazinul pe inca un etaj“, ne povesteste Andreea. Proprietara este multumita de activitatea magazinului, avand in vedere ca in decembrie a incasat 52.000 de lei, iar in iunie – mai mult de 108.000 de lei.

Mai multe detalii: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.