Ce cred consultantii despre programul de finantare BAS Romania

pix-proiect-300x180.jpg

basCare considerati ca este impactul programului de finantare BAS Romania asupra pietei de consultanta? De ce recomandati firmelor de consultanta sa aplice la finantarea BAS? Iata intrebarile la care au binevoit sa raspunda Costin Sorici (Project Management Solutions) si Teodora Gheorghevici carora le multumim frumos pentru colaborare.

Costin Sorici, Project Management Solutions

“Programul a avut deja un impact semnificativ pe piata de consultanta din Romania, in anii trecuti el fiind accesat in totalitate. Faptul ca se adreseaza unei nise de intreprinderi foarte dinamice si cu nevoi mari ce fnantare (IMM-urile), din categorii productive si de servicii (acoperind si zone in care consultanta nu este eligibila pe fonduri europene) si intr-o maniera mult mai flexibila decat alte finantari (documentatie simpla, asitenta la elaborarea dosarului de finantare, proceduri de decontare simple) a facut ca acest program sa fie extrem de cautat si apreciat atat de catre consultanti cat si de catre beneficiari. Pe de alta parte, programul ajuta la profesionalizarea pietei de consultanta, impunand societatilor de consultanta un minim de standarde care trebuiesc respectate pentru a putea fi parte din acest program. In consecinta, programul aduce beneficii tuturor partilor implicate in procesul de consultanta, ceea ce nu poate sa aiba decat un impact pozitiv.

Project Management Solutions este firma autoriza de catre BAS BERD inca din 2007. Consideram ca prin participarea la acest program, putem oferi mai multe avantaje si beneficii clientilor nostri, oferindu-le sansa sa isi recupereze 50% din costurile cu serviciile de consultanta.”

Teodora Gheorghevici

“As aplica la acest program, mai ales ca vad ca depunerea este continua. Cred ca programul va ofera un ajutor important firmelor de consultanta. In afara de firmele vechi, care au deja un portofoliu si clienti vechi si de firmele care au castigat contacte… dedicate, cei care nu au fost initial pe piata razbat foarte greu, chiar daca sunt buni. Nu este normal, atata timp cat rata de absorbtie este sub 50%. Este clar ca loc pentru profesionisti ar mai fi pe piata consultantei, insa acestia se pierd fara niciun ajutor din partea statului. Din contra, convingerea mea este ca ministerul fondurilor ar dori sa ne faca disparuti cu totul, daca s-ar putea. Cu acest ONG m-as inscrie la program, deoarece sunt convinsa ca, impreuna cu colegii mei, am avea un cuvant de spus in ceea ce priveste proiectele pentru angajati, someri si antreprenori.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.