14 proiecte au fost depuse in cadrul Programului Connecting Europe Facility

tren2.jpg

trenRomania a depus 14 proiecte pentru contractarea de fonduri europene in cadrul Programului „Connecting Europe Facility”.

Suma alocata Romaniei prin acest program pentru finantarea proiectelor din sectorul de transport din Fondul de Coeziune este de aproximativ 1,23 miliarde de euro. In cadrul primului apel de proiecte, beneficiarii din Romania, inclusiv cei care s-au asociat cu organizatii din alte state, au depus deja 14 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Connecting Europe Facility (CEF) urmareste accelerarea investitiilor in domeniul retelelor de transport, energie si telecomunicatii transeuropene si mobilizarea finantarilor publice sau private. De asemenea, CEF urmareste valorificarea sinergiilor dintre sectoarele de transport, telecomunicatii si energie, sporind astfel eficacitatea interventiilor UE si permitand optimizarea costurilor. De asemenea, CEF stabileste defalcarea resurselor care urmeaza a fi puse la dispozitie in cadrul financiar multianual, pentru anii 2014 – 2020.

Prin acest program sunt sprijinite proiectele de interes comun care vizeaza dezvoltarea si constructia unor infrastructuri si servicii noi sau modernizarea celor existente in sectoarele transporturilor, telecomunicatiilor si energiei. In cadrul CEF este prioritara acordarea de finantari pentru dezvoltarea conexiunilor care lipsesc din sectorul transporturilor. De asemenea, CEF contribuie la sprijinirea proiectelor care au o valoare adaugata la nivel european si care au beneficii importante pentru societate, insa nu dispun de finantare adecvata din partea pietei.

Urmatorul apel de proiecte pentru contractarea de finantari destinate sectorului de transport va fi deschis in prima parte a anului 2016.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.