Ce drepturi ai daca faci cursuri de formare profesionala?

angajat2Stiai ca poti beneficia de cazare gratuita si diurna in cazul in care te inscrii la cursurile de formare profesionala organizate de stat si locuiesti la 50 de kilometri distanta de locul unde se tin?

Sansele de angajare iti cresc semnificativ dupa urmarea unui program gratuit de pregatire profesionala. In cursul anului 2011, cel putin 16.600 de romani au reusit sa-si gaseasca un loc de munca in urma cursurilor de formare.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cei inscrisi la cursurile de formare au urmatoarele drepturi:

1. beneficiaza de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului si poti sustine gratuit de cel mult doua ori examenul de absolvire la finalizarea programului;

2. beneficiaza de rechizite si materiale de instruire si primesc in folosinta manuale;

3. primesc echipament de protectie pe timpul instruirii practice, daca este cazul;

4. beneficiaza, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun sau, dupa caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasari in cursul unei luni, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire;

5. beneficiaza de consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului;

6. persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire sau locuiesc la o distanta mai mare de 50 de km de aceasta, au dreptul pe perioada cat participa la pregatirea profesionala sa beneficieze de cazare si de o suma de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevazut de reglementarile in vigoare pentru salariatii institutiilor publice.

Mai multe detalii: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.