Comisarul european Corina Cretu va efectua o vizita oficiala in Republica Moldova pentru a discuta despre sprijinul pe care UE il acorda dezvoltarii regionale

corina-cretu-POR.jpg

In perioada 17-21 mai, comisarul european pentru politica regionala Corina CREtU va efectua o vizita oficiala in Republica Moldova, la Chisinau si Ungheni.

“Vizita mea se va concentra pe modul in care politica de coeziune, in special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, si programele de cooperare transfrontaliera pot oferi sprijinul necesar dezvoltarii regionale si cresterii economice in Republica Moldova”, a declarat comisarul Cretu inaintea vizitei.

La Chisinau, inaltul oficial european se va intalni cu dl. Pavel FILIP, prim-ministrul Republicii Moldova, dl. Liviu VOLCONOVICI, ministrul agriculturii, dezvoltarii regionale si mediului, si cu dl. Iurie LEANCa, viceprim-ministru pentru integrare europeana. De asemenea, comisarul Cretu se va intalni cu reprezentanti ai societatii civile, partidelor politice si mediului de afaceri.

Sambata, 19 mai, comisarul pentru politica regionala va vizita orasul Ungheni, una din localitatile in care se desfasoara seria de manifestari Oraselul European 2018 , ce ofera posibilitatea publicului larg de a afla informatii despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, in special prin intermediul proiectelor cu finantare europeana implementate in regiune.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.