Ce se va intampla cu angajatii POSDRU dupa ce se inchid toate proiectele?

posdru-faliment.jpg

posdru-falimentIn 28 iunie a fost publicat pe site-ul MFE Planul multianual de lansari de cereri de proiecte POCU in care scria ca primele lansari vor fi in trimestrul III 2015. Mai sunt 9 zile pana la finele trimestrului III si nu a fost publicata nici macar o forma finala a Ghidului Solicitantului Conditii Generale (GSCG).

Inainte de a se lansa o linie de finantare, trebuie neaparat parcursi cel putin doi pasi:

1. adoptarea GSCG pe anul in curs (se elaboreaza de Autoritatea de Management POCU, se aproba de ministrul Fondurilor si se publica in Monitorul Oficial).

2. adoptarea Ghidului Solicitantului Conditii Specifice (GSCS) pentru linia de finantare respectiva (se elaboreaza de Autoritatea de Management POCU, se aproba de ministrul Fondurilor si se publica in Monitorul Oficial).

Mai multe detalii: www.puterea.ro

3 Replies to “Ce se va intampla cu angajatii POSDRU dupa ce se inchid toate proiectele?”

  1. Dan spune:

    Eu lucrez pe POSDRU de 6 ani si ma apuca groaza cand ma gandesc la somaj. Caut de trei luni continuu alt job si nu gasesc. Este cumplit, asa cum au fost si aceste proiecte: unii cu salarii extrem de mari, altii…… cat sa traiasca. Unii s-au imbogatit peste masura, altii abia au avut salariu minim. Si culmea, exect cei cu salariile mai mici munceau mai mult!!!

  2. Marina spune:

    @Raul Mihaila
    Pensia NU este ban public, este cotizatia mea catre asigurarile sociale, care se intoarce sub forma de pensie. Deci nu putem vorbi de o dubla finantare din bani publici. Pe de alta parte, cu drag as lua tinerii, dar dupa ce i-am angajat a trebuit sa ii schimb, nu prea erau in stare de multe. Nu vreau sa generalizez, dar un proiect POSDRU cere foarte multe formulare, atentie, rabdare, etc.
    In schimb, in functie de tipul de job din proiect, as limita la 1-2 proiecte pentru echipa de management, expertii putand fi cuprinsi in mult mai multe proiecte, unde activitatea lor nu se suprapune.
    Desigur, nu vor fi 50.000 de someri din posdru, deoarece unii au jobul stabil, pe linga care luucreaza in proiecte, pensionarii nu au de ce sa solicite somaj, etc

  3. Raul Mihaila spune:

    Am citit tot textul. Sunt una dintre persoanele aflate in aceasta situatie. Dar *dracul* nu e chiar atat de negru. Multi beneficiari de grant si-au angajat rudele pensionare, sot, sotie, matusa, etc si astfel ca o echipa de 10 oameni in realitate era compusa din 2-3 persoane. Acei pensionari nu pot apela la somaj. Cat priveste administratorii entitatilor implementatoare si rudele lor, nu i-as plange. Au castigat pe POSDRU suficient cat sa traiasca linistit 2-3 ani pana la lansarea POCU.
    In plus, o aceeasi persoana aparea in mm proiecte cu norme partiale. Deci nu vor fi 50.000 de someri, ci mult mai putini.
    Cele prezentate sunt ciudate si unele chiar aberatii. Poate ca OIR ar trebui sa conditioneze prezenta unei persoane intr-un singur proiect si sa nu fie pensionar. Practic sunt bani publici – ori pensie, ori POCU. Trebuie sa traiasca si cei mai tineri.
    Poate ca ar trebui un sistem informatic care sa elimine cererile dubluri. Sunt extrem de multe posibilitati de a elimina aberatiile si a cheltui banii in mod eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top