Ce trebuie sa stii cand doresti sa cumperi o franciza care are succes

franciza.jpg

francizaCand esti dornic sa cumperi o franciza si cauti cea mai buna varianta de pe piata, e bine sa iei in calcul mai multe aspecte inainte sa faci pasul cel mare. Uneori, cand afacerea prezentata pare a fi ireal de profitabila, probabil ca asa si este. De aceea, e foarte bine ca inainte de toate sa iti pui o serie de intrebari cu privire la oportunitatea care ti se pare a fi una extraordinara.

Un indicator deloc de neglijat este rata de crestere a acelei afaceri din momentul lansarii pe piata. Astfel, la o prima vedere, daca e o afacere pe val, avand o crestere fulminanta, poate fi considerata o oportunitate de neratat. Totusi, o afacere poate avea o crestere extrem de rapida in primi ani, ca dupa aceea sa dispara de pe piata tot la fel de rapid. E bine ca, in aceste conditii, sa vedem care sunt factorii care duc la cresterea afacerii in timp, astfel incat sa stim ca acest business e unul puternic si ca va rezista in timp.

Un alt aspect important de luat in calcul atunci cand vrei sa iei o franciza de succes este echipa care e in spatele afacerii respective. Trebuie sa stii cata experienta au indivizii care conduc afacerea, in ce companii au lucrat inainte si care sunt planurile de viitor cu privire la business-ul actual.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.