Cealalta fata a programului Start-up Nation: Antreprenorii vor depinde de pixul rectificarii bugetare

bani-1.jpg

Start-up Nation, programul prin care micile afaceri la inceput de drum vor putea primi de la stat pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) ajutor nerambursabil, are si o fateta mai putin discutata: antreprenorii, consultantii si furnizorii de echipamente vor sta la mana Guvernului sa faca o rectificare bugetara pentru alocarea banilor de la stat cu care sa fie achitate investitiile in start-upurile solicitante. Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer a explicat, joi, pentru StartupCafe.ro cum va functiona programul de finantare, cu ultimele amanunte puse la punct.

Programul Start-up Nation si cei pana la 44.000 de euro care ar urma sa fie oferiti de stat microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa 30 ianuare 2017 au inflamat entuziasmul antreprenorilor si al consultantilor in finantari, in ultimele trei luni de cand Guvernul si reprezentantii sai au tot vanturat verbal acesti bani, alaturi de alte promisiuni, cum ar fi scaderile de impozit si cresterile salariale pentru bugetari.

Antreprenorii beneficiari, furnizorii lor de echipamente si consultantii trebuie insa sa fie atenti la un aspect mai puti discutat: sursa de finantare pentru o parte dintre beneficiari.

De la bun inceput, trebuie sa precizam ca prograul Start-up Nation este dual, avand doua surse de finantare:

  • bugetul de stat, prin credite de angajament – 1,2 miliarde de lei
  • fonduri externe nerambursabile – 500 milioane lei, asigurati prin bugetul de stat pentru descarcare ulterioara de la Comisia Europeana.

Continuarea articolului: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.