Harta: Consultantii fiscali calificati sunt de aproape 9 ori mai putini decat ar fi nevoie pentru noul impozit pe gospodarie.

image-2017-04-13-21714242-41-harta-necesarului-consultanti-fiscali.png

Numarul consultantilor fiscali independenti calificati, activi in acest moment, este 4135 din 5502 inregistrati in total in Registrul Consultantilor Fiscali si al Societatilor de Consultanta Fiscala, arata datele transmise de Camera Consultantilor Fiscali , la solicitarea Hotnews.ro. La acestia se adauga peste 400 de societati de consultant fiscala.

Potrivit Ministrului de Finante, Viorel Stefan, pentru introducerea noului impozit pe venitul global ar fi nevoie de 35.000 de consultanti, platiti de stat sa asigurare consultanta gratuita pentru depunerea declaratiilor de impozit si pentru plata taxelor.

Asa cum a fost anuntata, eventuala introducere, din 2018, a unui nou sistem de impozitare ar presupune modificarea din temelii a taxarii veniturilor persoanelor fizice. In primul, rand ar fi vorba despre impozitarea pe venitul global al gospodariilor, mod taxare care nu a mai fost aplicat in Romania.

PSD mentioneaza acest lucru in programul de guvernare 2017-2020 adaugand ca declaratia de impozit pe venitul gospodariei “va avea ca baza de plecare declaratia de patrimoniu ce se va depune o singura data, in aceleasi conditii precum declaratia de venit global”

Apoi ar fi scaderea cotei de impozitare la 10%, cu acordarea, practic, a unei deduceri de 2000 de lei (impozit zero pentru veniturile sub aceasta suma).
In fine, s-ar mai aplica o serie de deduceri, demonstrabile cu documente fiscale (chitante, facturi) pentru cheltuieli precum cele pentru sanatate ori educatia copiilor.

Cu aceste deduceri, oficiali ai guvernului estimeaza ca vor fi scoase la lumina si aduse in vistieria statului castiguri din economia nefiscalizata. “Daca vom scoate doar 2% din economia subterana vom avea cele 16 miliarde pentru majorarile de salarii si pensii” afirma ministrul muncii, Olguta Vasilescu.

Mai multe detalii: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.