Cele mai mari obstacole intalnite in fata succesului antreprenorial

succes.jpg

reguli-succesMii si mii de oameni viseaza sa inceapa propria lor afacere, sa fie proprii lor sefi si sa simta gustul succesului. Din pacate, putini dintre acestia chiar reusesc sa isi creeze propriul business si, mai ales, sa il faca profitabil pe termen lung.

Nu poti prezice viitorul unui startup iar daca intri intr-o afacere, trebuie, ca si antreprenor, sa te astepti la numeroase provocari: o parte din acestea reprezinta chiar depasirea propriilor limite. Mai jos sunt enumerate cateva dintre obstacolele care te impiedica sa atingi succesul.

1. Renunta la perfectionism. Incepe efectiv sa actionezi, ia decizii si treci la treaba. Nu astepta ca fiecare detaliu in parte sa fie verificat pentru ca mereu va interveni altceva si tu nu vei mai incepe afacerea mult dorita. Multe aspecte le vei regla din mers, nu amana sa iei deciziile din cauza dorintei de a face totul “ca la carte“.

2. Renunta la sentimentul de frica. Multor persoane le e frica sa inceapa o afacere de teama de a fi respinsi. Un aspirant la titlul de antreprenor trebuie sa se gandeasca ca poate primi 99 de “nu-uri”, insa al 100-lea “da” primit poate sa fie decisiv in atingerea succesului.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.