URBACT III: Apel de proiecte Retele pentru Planificarea Actiunilor

oras_dezvoltare.jpg

Programul URBACT III va sprijini orasele in dezvoltarea de solutii pragmatice, noi si durabile, care imbina intr-o abordare integrata aspectele sociale, economice si de mediu inconjurator.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 16.06.2015
Buget proiect: 600.000 euro

Principalul obiectiv al Retelelor pentru Planificarea Actiunilor este de a imbunatati capacitatea oraselor europene de a implementa politici de dezvoltare urbana durabila si, mai specific, de a le creste capacitatea de a formula strategii integrate pentru dezvoltarea urbana durabila.

orasePrin participarea in aceste Retele pentru Planificarea Actiunilor, orasele vor avea ocazia sa schimbe si sa impartaseasca experiente, probleme si posibile solutii, generand astfel idei noi in adresarea provocarilor din aria dezvoltarii urbane durabile.

Pot depune proiecte autoritatile publice locale, in parteneriat cu universitati sau centre de cercetare, agentii locale, autoritati regionale sau nationale.

Costurile eligibile ale unui proiect trebuie sa fie situate intre 600.000 euro si 750.000 euro. Cofinantarea prin FEDR se va situa pana la 85%.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor pentru prima faza este 16 iunie 2015.

In intampinarea formarii parteneriatelor URBACT III a fost creata o platforma PARTNER MARKET PLACE, ce este disponibila celor interesati sa aplice pentru a cauta parteneri de Retea sau celor care au deja idei de proiecte pe o anumita tema, acestia putand sa isi introduca IDEILE DE PROIECTE.

Autoritatea Nationala URBACT in Romania va oferi sprijin, pe langa acest motor de cautare, atat pentru conturarea ideilor de proiecte, cat si prin facilitarea identificarii de potentiali parteneri.

Mai mult, potentialii parteneri in noul program URBACT III, precum si toti cei interesati de activitatile din program, vor putea afla mai multe, cunoaste posibili parteneri de Retele si impartasi experiente din aria dezvoltarii urbane durabile in cadrul Festivalului Oraselor URBACT, ce va avea loc la Riga, Letonia in perioada 6-8 mai 2015.

MDRAP ca Autoritate Nationala, cu sprijinul Secretariatului Comun URBACT, va organiza la Bucuresti, in decursul lunii mai a.c. un eveniment tip InfoDay in scopul prezentarii acestui prim Apel de Retele aferent programului URBACT.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Sursa: MDRAP
Finantator: FEDR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.