Centru de cercetare boli infectioase, unic in Europa Centrala si de Est, realizat din fonduri europene la Institutul Bals

cercetare_stiinta_femeie.jpg

cercetare_stiinta_femeieInstitutul “Matei Bals” va avea, pana la sfarsitul anului 2015, un centru de cercetare biomeoleculara aplicata bolilor infectioase, unic in Europa Centrala si de Est, realizat din fonduri europene in valoare totala de peste 49 de milioane lei, a spus managerul institutiei Adrian Streinu-Cercel.

 “Am lansat proiectul Centrului Roman de Cercetare Biomoleculara Aplicata Bolilor Infectioase care va fi un centru unic in Europa Centrala si de Est. Centre similare se mai gasesc in Franta, Germania si Marea Britanie. Noi aici vom studia o serie de virusuri cu impact deposebit pentru populatie, o serie de mutatii facute de aceste virusuri si aici vorbim inclusiv de virusul hepatitic C, pentru care, in momentul de fata, se recunoaste o terapie care vindeca infectia cu virus hepatitic C si efectiv vindeca pacientul de hapatita cronica cu virus hepatitic C, inclusiv ciroza. si in acest context am facut deja demersuri pentru achizitia unor echipamente. Cercetatorii tineri vor avea o platforma de lucru foarte bine pusa la punct astfel incat sa fie compatibili cu cercetatorii din alte tari inclusiv din Statele Unite“, a declarat profesorul Streinu-Cercel, cu ocazia lansarii proiectului.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.