Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor

sanatate.jpg

Status: Activ
Termenul limită pentru depuneri: 28.04.2020
Buget: între 500.000 euro și 7,5 milioane euro

OBIECTIVUL PROGRAMULUI

Finanțarea publică se va acorda ca ajutor de stat, pentru clustere de inovare si activități de inovare pentru IMM-uri, așa cum este prevăzut prin Schema de ajutor de stat pentru finanțarea activităților de cercetare-dezvoltare și inovare (CDI) și a investițiilor în CDI prin Programul Operațional Competitivitate (POC).

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Aceste fonduri europene sunt destinate clusterelor de inovare. Acestea sunt structuri sau grupuri organizate de părți independente, cum ar fi: firme nou-înființate inovatoare, întreprinderi mici și mijlocii și întreprinderi mari, precum și organizații de cercetare și diseminare a cunoștințelor, organizații non-profit și alți operatori economici afiliați.

Aceste clustere sunt concepute pentru a stimula activitatea inovatoare prin promovarea utilizării în comun a echipamentelor și a schimbului de cunoștințe de specialitate și prin contribuții efective la transferul de cunoștințe, stabilirea de contacte, diseminarea informațiilor și colaborarea între întreprinderi și alte organizații din cluster.

Clusterul de inovare trebuie să fie constituit într-o entitate juridică. Ajutoarele pentru clusterele de inovare se acordă exclusiv entității juridice care exploatează clusterul de inovare (organizația clusterului).

Clusterul va conține cel puțin 10 părți independente organizate ca societăți comerciale și cel puțin o parte independentă de tip instituție de cercetare-dezvoltare (universitate sau institut CD).

DOMENII ELIGIBILE

  • Bioeconomia
  • Tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate
  • Energie, mediu și schimbări climatice
  • Eco-nano-tehnologii și materiale avansate
  • Sănătate, domeniu prioritar de interes național

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

  • Investiții pentru dezvoltarea de noi facilități CD comune în clusterele de inovare și/sau modernizarea facilităților CD comune existente (departamente/centre/laboratoare de cercetare-dezvoltare comune, care aparțin clusterului, deși pot fi localizate fizic în cadrul unui sau unor partener/i din cadrul clusterului);
  • Activități de inovare în clustere (obținerea, validarea și protejarea brevetelor și altor active necorporale care aparțin clusterului, detașarea de personal cu înaltă calificare în organizația clusterului de la o organizație de cercetare sau de la o întreprindere mare);
  • Achiziția de servicii de consultanță în domeniul inovării și achiziția de servicii de sprijinire a inovării;
  • Activități de exploatare pentru sprijinirea funcționării clusterelor – animarea și promovarea clusterului, operarea instalațiilor clusterului (sau gestionarea activelor de cercetare ale clusterului), organizarea de programe de formare, ateliere, conferințe.

Buget și depunere

Buget: între 500.000 euro și 7,5 milioane euro
Termenul limită pentru depuneri: 28.04.2020

Documentație

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.