Cerere de propuneri de programe multinationale – promovarea produselor agricole

piata_1_producator.jpg

Comisia Europeana a lansat cererea de propuneri care se refera la punerea in aplicare a programelor multinationale pe piata interna si in tarile terte.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 28.04.2016
Buget:14.300.000 EUR euro

Obiective

Prin prezenta cerere este anuntata o singura prioritate pentru propuneri de programe multinationale pe piata interna sau in tarile terte.

piataIn cadrul acestei prioritati, un program multinational poate tinti fie piata interna, fie tarile terte.

In cazul punerii in aplicare a unor programe in tarile terte, obiectivul este cresterea competitivitatii si a consumului produselor agroalimentare din Uniune, cresterea renumelui acestora si cresterea cotei lor de piata in aceste tari vizate.

In cazul punerii in aplicare a unor programe pe piata interna, obiectivele sunt cresterea gradului de constientizare si de recunoastere a sistemelor de calitate specifice ale Uniunii si evidentierea caracteristicilor specifice ale metodelor de productie agricola din Uniune, in special in ceea ce priveste siguranta alimentara, trasabilitatea, autenticitatea, etichetarea, aspectele nutritionale si legate de sanatate, bunastarea animalelor, respectul pentru mediu si sustenabilitatea, precum si a caracteristicilor produselor agricole si alimentare, in special in ceea ce priveste calitatea, gustul ori diversitatea lor sau traditiile asociate lor. Rezultatele preconizate sunt cresterea nivelului de recunoastere de catre consumatorii europeni a logourilor asociate cu sistemele de calitate ale Uniunii, cresterea competitivitatii si a consumului produselor agricole si alimentare din Uniune si cresterea cotelor lor de piata pe piata interna.

Criterii de eligibilitate

Solicitanti eligibili
Propunerile pot fi depuse numai de persoane juridice; entitatile care nu au personalitate juridica in temeiul dreptului national aplicabil pot depune o cerere, cu conditia ca reprezentantii lor sa aiba capacitatea de a-si asuma obligatii juridice in numele entitatii si de a oferi garantii pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii echivalente cu cele oferite de persoanele juridice;
    
Solicitantii trebuie sa fie:

  • organizatii;
  • reprezentativi pentru sectorul in cauza.

Sunt eligibile doar cererile unor entitati stabilite in state membre ale UE.

Entitati neeligibile: solicitantii care primesc deja finantare din partea Uniunii pentru aceleasi actiuni de informare si promovare nu sunt eligibili pentru finantare.

Perioada de punere in aplicare

Actiunea cofinantata (programe de informare/promovare) se implementeaza pe parcursul unei perioade de cel putin un an, dar de cel mult trei ani.

Propunerile ar trebui sa specifice durata actiunii.

Buget
Bugetul total alocat pentru cofinantarea programelor multinationale este estimat la 14.300.000 euro.

CALENDAR
Termenul limita pentru depunerea propunerilor este 28 aprilie 2016, ora 17.00.
Perioada de evaluare este 29.4-31.8.2016.
Informarea solicitantilor este 23.9.2016.
Semnarea acordului de grant este 23.12.2016.
Data inceperii actiunii este 1.1.2017.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Cerere de propunere

Cont pentru a depune o propunere

Ghidul solicitantului

Website-ul programului

 

Sursa: Europa.eu
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.