Cerere de propuneri de proiecte 2017, subventie a Oficiului UE pentru proprietate intelectuala

cerere.jpg

Comisia Europeana, prin intermediul Oficiului Uniunii Europene pentru proprietate intelectuala (EUIPO) de la Alicante, a deschis o noua cerere de propuneri de proiecte 2017.

Status: Inactiv
Depunere: 25 septembrie 2017
Buget: 1.000.000 €

Obiectiv

Obiectivul general al cererii de propuneri este cresterea gradului de constientizare cu privire la valoarea si beneficiile proprietatii intelectuale, precum si la prejudiciile cauzate de incalcarile drepturilor de proprietate intelectuala. Aceasta urmareste sa sporeasca nivelul de cunostinte si sa implice tipurile
prioritare de public in asigurarea unui grad mai mare de respect fata de proprietatea intelectuala, in vederea schimbarii in ultima instanta a comportamentului persoanelor prin reducerea achizitionarii de catre acestia a produselor contrafacute si a accesului acestora la continutul digital din surse ilegale.

Obiectivele specifice ale cererii:

 • sporirea nivelului de cunostinte cu privire la valoarea proprietatii intelectuale ca un instrument pentru protejarea creativitatii, a inovatiei si a spiritului
  anteprenorial, prin furnizarea de cunostinte concrete si obiective privind proprietatea intelectuala in acest context si sporirea nivelului de cunostinte privind prejudiciile cauzate de incalcari;
 • implicarea tipurilor prioritare de public intr-un dialog cu privire la aceste aspecte, luand in considerare posibilitatile relevante de influentare si, in special, modul in care membrii publicului asteapta sa fie abordati cu privire la aceste chestiuni (intr-un mod respectuos, obiectiv si neutru), cu scopul de a schimba comportamentul, de a reduce interesul pentru contrafacere si piraterie si/sau de a reduce posibilitatile de contrafacere si piraterie.

Actiuni eligibile:

Vor fi luate in considerare numai actiunile care se incadreaza in cele trei loturi mentionate mai jos:

Lotul 1: Sensibilizarea copiilor prin activitati educationale desfasurate in institutii de invatamant, buget 400.000€;

Lotul 2: Sensibilizarea generatiei tinere si a cetatenilor tineri, buget 400.000€;

Lotul 3: Sensibilizarea factorilor de decizie politica si a liderilor de opinie prin intermediul conferintelor si al forumurilor, buget 200.000€.

Pentru loturile 1 si 2: activitatile legate de mass-media si platformele de socializare, productia si distribuirea de materiale audiovizuale, publicatii sau comunicari electronice, organizarea de evenimente, targuri, expozitii sau activitati de formare, informare si divertisment (denumire consacrata – infotainment: dezbateri, programe pentru tineret, concursuri de cultura generala, jocuri video sau programe muzicale), instrumente web, activitati, solutii online;

Pentru lotul 3: conferinte internationale in contextul UE, forumuri, dezbateri

Beneficiari eligibili

 • autoritati publice locale, regionale sau nationale,
 • fundatii universitare,
 • organizatii nonguvernamentale,
 • companii

Informatii suplimentare

 • Aplicatia poate fi depusa doar online, in oricare limba oficiala a UE, prin completarea unui formular electronic (disponibil doar in engleza). EUIPO solicita ca orice document anexat aplicatiei sa fie tradus in engleza.
 • O entitate poate depune o cerere in fiecare dintre cele 3 loturi si, in consecinta, poate teoretic sa beneficieze de un grant in loturi diferite.
 • Activitatile eligibile trebuie sa fie legate de creṣterea gradului de sensibilizare privind tematica cererii, aṣadar vor trebui sa contina 3 instrumente-cheie predefinite obligatorii: a) numarul persoanelor vizate direct sau indirect, b) numarul multiplicatorilor sau al persoanelor de influenta, c) evaluarea nivelului de angajare a grupului tinta.

Buget

1.000.000 €; cofinantare de pana la 80%

Data de depunere

Data de depunere este 25 septembrie 2017 (ora 13.00 la Alicante) .

Durata maxima a unui proiect este de 12 de luni, cu posibilitatea
prelungirii cu 6 luni.

Institutie responsabila

Comisia Europeana prin:

Oficiul Uniunii Europene pentru proprietate intelectuala – EUIPO Alicante, Spania.

Contact pentru detalii privind aceasta cerere: [email protected]; ultima data
pentru trimiterea intrebarilor este 15 septembrie a.c.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.