Cerere de propuneri de proiecte – “Actiuni Urbane Inovatoare” – FEDR

proiecte-europene.jpg

Comisia lanseaza o a doua cerere de proiecte in valoare de 50 de milioane €, in cadrul initiativei „Actiuni Urbane Inovatoare”. Municipiile, orasele si suburbiile pot cere si primi finantare din partea UE, prin FEDR, pentru proiecte urbane inovatoare ce vizeaza trei domenii, in conformitate cu prioritatile Agendei urbane a UE: integrarea migrantilor, mobilitatea urbana si economia circulara.

Status: ACTIV
Depunere pana la: 14.04.2017
Buget alocat: 50.000.000 euro

Obiective si Prioritati:

Actiunile Urbane Inovatoare – sub forma proiectelor pilot – sunt cofinantate prin FEDR, potrivit art. 8 al Regulamentului sau. Comisia Europeana a lansat Initiativa “Urban Innovative Actions”(UIA) in vederea identificarii și testarii de noi solutii care abordeaza problemele legate de dezvoltarea urbana durabila și care sunt relevante la nivelul Uniunii. Obiectivul general este de a oferi mediului urban din Europa resursele de a implementa solutii noi și inovatoare pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta zonele orasenesti, pentru a evalua modul in care aceste solutii functioneaza in practica și raspund la complexitatea vietii reale.

Initiativa UIA este gestionata de Directia Generala pentru Politica Regionala și Urbana, prin gestiune indirecta. Pentru implementarea initiativei, Comisia a desemnat regiunea Hauts-deFrance ca entitate responsabila. Pentru gestionarea curenta, a fost constituit un Secretariat Permanent la Lille.

Proiectul general trebuie sa sustina obiectivele tematice și prioritatile de investitii ale FEDR. Proiectele UIA trebuie sa fie: inovatoare, participative, transferabile, masurabile, de calitate.

Obiective specifice:

– Sa furnizeze autoritatilor urbane capacitatea de a-și asuma riscuri și de a experima solutiile cele mai inovatoare și mai creative,
– Sa furnizeze zonelor urbane din Europa resursele necesare pentru a experimenta solutii inovatoare la provocarile lor majore urbane.

Prioritati /Teme:

– integrarea migrantilor și refugiatilor;
– economia circulara;
– mobilitate urbana sustenabila.

Eligibilitate: administratii publice locale urbane, democratic alese, cu cel putin 50.000 locuitori si grupuri sau asociatii de administratii publice locale (incluzand gruparile transfrontaliere, zonele metropolitane, etc.) cu cel putin 50.000 locuitori; parteneri pentru implementare: institutii publice sau private, agentii, organizatii, institutii de educatie, etc.

Buget: 50.000.000€; pana la 80% din totalul costurilor eligibile; pana la 5.000.000€/proiect.

Informatii suplimentare:

– Aplicatia poate fi depusa doar online prin utilizarea Electronic Exchange Platform (EEP) a UIA.
– Proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 36 de luni.
– Formularul aplicatiei si toate anexele pot fi depuse in oricare limba oficiala a UE, dar Comisia recomanda utilizarea limbii engleze.
– Initiativa UIA respecta principiul „costurilor depline”. Un proiect este cofinantat de FEDR in proportie de pana la 80% din costurile eligibile. Fiecare partener care beneficiaza de FEDR trebuie saiși asigure o contributie din fonduripublice sau private pentru a-și completa bugetul (cel putin 20%) fie din resursele sale proprii, fie din alte resurse.
-in cadrul proiectelor UIA, autoritatile urbane trebuie sa stabileasca parteneriate locale puternice cu combinatia adecvata de parteneri complementari. Toti partenerii trebuie sa faca parte din UE.
– Parteneri de proiect (Delivery Partners): institutii, agentii, organizatii, parteneri din sectorul privat, unitati de educatie,in general asociatii care vor avea un rol activin implementarea proiectului.
– In cadrul unui proiect UIA, autoritatile urbane nu au obligatia sa stabileasca un parteneriat transnational cu parteneri din alte state membre.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 14 aprilie 2017, ora 14.00 la Bruxelles.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul programului

 

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.