Erasmus Mundus 2009-2013: Actiunea 2 “Parteneriate”

universitate_studenti.jpg

Programul Erasmus Mundus isi propune sa promoveze invatamantul superior european, sa imbunatateasca perspectivele profesionale ale studentilor si sa promoveze cooperarea interculturale cu tarile terte, in conformitate cu obiectivele politicii externe a Uniunii Europene privitoare la dezvoltarea durabila a tarilor terte, in domeniul invatamantului superior.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 3.03.2014
Buget: 78.657.500 euro

universitate_studentiObiective

Cererea de propuneri pentru Actiunea 2 – “Parteneriatele Erasmus Mundus” vizeaza promovarea mobilitatii la toate nivelurile de studiu pentru studenti (cursuri de nivel licenta si masterate), doctoranzi si persoane care urmeaza studii postdoctorale, cercetatori, cadre didactice si personal administrativ.

Actiunea 2 este este impartita in doua directii:

  • Directia 1 – Parteneriate cu tarile vizate de instrumentele IEVP (Instrumentul european de vecinatate si parteneriat), ICD (Instrumentul de cooperare pentru dezvoltare) si IPA (Instrumentul de asistenta pentru preaderare);
  • Directia 2 – Parteneriate cu tarile si teritoriile vizate de instrumentul pentru tarile industrializate si ITI (Instrumentul pentru cooperarea cu tarile industrializate si cu celelalte tari si teritorii cu venituri ridicate).

Solicitanti eligibili

Parteneriatele formate in cadrul Erasmus Mundus 2009-2013 sunt baza cooperarii academice si a schimburilor de studenti si cadre universitare.

Consortiile trebuie sa includa un minim de 5 institutii de invatamant superior din cel putin trei tari europene, precum si institutii de invatamant superior din regiunile ne-europene.

O atentie speciala este acordata grupurilor dezavantajate si populatiilor vulnerabile .

Actiunea 2 – Parteneriate Erasmus Mundus are in vedere doua tipuri de finalitati:

  • se creeaza parteneriate de cooperare intre institutiile europene de invatamant superior si cele din tari terte, pentru a organiza si pune in aplicare acordurile de mobilitate individuala;
  • burse cu o durata variabila (in functie de prioritatile definite pentru tara terta in cauza, nivelul de studii sau de acordurile speciale incheiate in cadrul parteneriatului) pentru persoane din tari terte: studenti, oameni de stiinta , cercetatori si specialisti.

Conditii de finantare

Suma totala disponibila pentru aceasta cerere de propuneri este de aproximativ 78.657.500 euro si vizeaza un flux de mobilitate minim de 2.808 de persoane.

Bugetul disponibil pentru toate instrumentele de cooperare din cadrul EMA2-Directia 1 este de 73.457.500 euro si vizeaza o mobilitate minima de 2.696 de persoane, incluzand bugetul de 12.300.000 euro pentru instrumentul ITI +, care promoveaza mobilitatea UE inspre tarile terte in cadrul instrumentului ICD si vizeaza o mobilitate minima de 381 de persoane.

Bugetul disponibil pentru EMA2-Directia 2 este de 5.200.000 euro si vizeaza o mobilitate minima de 112 de persoane.

Termen-limita

Termenul de depunere pentru Actiunea 2 Erasmus Mundus – Parteneriate este 3 martie 2014, ora 12.00 (amiaza) ora Europei Centrale.

Agentia a creat un sistem pentru transmiterea electronica a tuturor cererilor. Pentru prezenta cerere de propuneri, candidatii trebuie sa isi transmita cererea utilizand formularul electronic care va fi disponibil incepand din luna februarie 2014.

Numai cererile electronice (inclusiv anexele) vor fi considerate cereri oficiale valabile.

In plus, o copie in format tiparit, identica cu cererea electronica (inclusiv anexele), trebuie trimisa, cu titlu de copie de rezerva, prin scrisoare recomandata, la adresa urmatoare pana la termenul de depunere:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency; Call for proposals EACEA/18/13 — Action 2; BOU 02/029; Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1; 1049 Bruxelles/Brussel; BELGIQUE/BELGIË.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Cerere de propuneri (Ro, PDF)

Ghidul Programului Erasmus Mundus 2009-2013 (PDF, En)

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.