Cerere de propuneri de proiecte “Orizont 2020” – invatamant deschis si colaborare privind educatia stiintelor

educatie_apel.jpg

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte a programului “Orizont 2020” – “Invatamant deschis si colaborare privind educatia stiintelor”.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 30.08.2016
Buget: 3.000.000 €

Scop:

Aceasta cerere vizeaza sa sprijine o serie de activitati bazate pe colaborarea intre furnizorii de educatie formala, non-formala si informala, intreprinderi/companii si societate civila, cu scopul de a integra conceptul de „invatamant deschis”, incluzand toate nivelurile de educatie, in educatia stiintifica.

“Invatamantul deschis” ar trebui promovat in cazul in care scolile, in cooperare cu alte parti interesate, devin un agent al bunastarii in comunitate; familiile sunt incurajate sa devina parteneri reali in viata si activitatile scolare; profesionisti din intreprinderi si ai societatii civile ar trebui sa fie implicati activ in aducerea proiectelor reale de viata la clasa. Parteneriatele care favorizeaza expertiza, crearea de retele, schimbul de informatii si aplicarea rezultatelor cercetarii stiintei si tehnologiei in diferite intreprinderi (start-up-uri, IMM-uri, corporatii mai mari) ar trebui sa fie promovate. Diferentele geografice si de gen ar trebui, de asemenea, sa fie luate in considerare.

Pentru a raspunde acestei provocari specifice, propunerile ar trebui sa aiba o acoperire geografica larga. Prin urmare, este de asteptat ca parteneriatele sa includa entitati din cel putin 10 state membre diferite sau tari asociate, cu toate ca, consortiile mai mici, vor fi, de asemenea, eligibile si pot fi selectate.

Rezultate asteptate:

Actiunea propusa vizeaza crearea de noi parteneriate in comunitatile locale pentru a incuraja imbunatatirea educatiei stiintifice pentru toti cetatenii. Este de asteptat ca, pe termen scurt, dezvoltarea de parteneriate intre scoli, comunitati locale si industria locala sa contribuie la o societate mai interesata fata de ṣtiinte ṣi mai alfabetizata si studenti interesati cu o mai buna cunoastere si un mai mare interes pentru carierele stiintifice. Pe termen mediu, activitatile ar trebui sa ofere cetatenilor si viitorilor cercetatori instrumentele si aptitudinile necesare pentru a lua decizii si a face alegeri in cunostinta de cauza si, pe termen lung, aceasta actiune ar trebui sa contribuie la obiectivele ERA de crestere a numarului de oameni de stiinta si cercetatori in Europa.

Buget total: 3.000.000€; actiuni de coordonare si sprijin – finantare 100%.

Beneficiari: orice entitate constituita legal pe teritoriul unei tari participante la program.

Eligibilitate tari/regiuni: state membre UE, tari asociate la program in urma unor acorduri cu UE (lista tarilor in anexele generale), organizatii internationale care au ca scop promovarea cooperarii stiintifice si tehnologice in Europa si ai caror membri provin din stalele participante la program.

Informatii suplimentare:

  • Descrierea actiunilor de sprijin ṣi coordonare: actiuni care constau in principal din masuri adiacente, cum ar fi standardizarea, diseminarea, sensibilizarea si comunicarea, crearea de retele, servicii de coordonare sau de sprijin, dialoguri politice si exercitii de invatare reciproca si studii, inclusiv studii de proiectare pentru noi infrastructuri, care pot include si activitati complementare de planificare strategica, crearea de retele si coordonarea intre programe in diferite tari;
  • Manualul online Orizont 2020 si Portalul participantilor

Data de depunere: 30 august 2016 (orele 17:00 la Bruxelles).

Depunerea aplicatiilor se face electronic.

Pentru intrebari referitoare la cererile de propuneri ale programului “Orizont 2020”, a fost creat un Helpdesk Horizon2020; cei interesati sunt rugati sa adreseze intrebarile cu cel putin 2 saptamani inainte de data limita de depunere a aplicatiilor.

Pentru probleme IT legate de depunerea aplicatiilor.

Punct National de Contact Romania pentru programul “Orizont 2020”.

Programul de lucru al Comisiei privind componenta “Stiinta cu si pentru societate” 2016-2017.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.