Cerere de propuneri de proiecte „Orizont 2020” – invățămnt deschis și colaborare privind educatia pentru stiinte

cinci-pasi-simpli-catre-finantarea-prin-programul-orizont-2020-a1690.jpg

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2019 a programului „Orizont 2020″ – “Stiinta cu si pentru societate”, tematica „Învatamant deschis si colaborare privind educatia pentru stiinte”. Aceasta cerere vizeaza sa sprijine o serie de activitati bazate pe colaborarea dintre furnizorii de educatie formala, non-formala si informala, întreprinderi/companii si societate civila, cu scopul de a integra conceptul de „învatamânt deschis”, la toate nivelurile de educatie, în educatia pentru stiinte.

Status: Inactiv
Depunere: 7 noiembrie 2019
Buget: 4.500.000 euro

Tip de acţiune şi scopul general al cererii

Cererea propusă vizează crearea de noi parteneriate în comunitățile locale pentru a promova educația pentru toți cetățenii. Aceasta urmărește să sprijine o serie de activități bazate pe colaborarea dintre furnizorii de educație științifică formală, non-formală și informală și să integreze conceptul de “educație deschisă”, incluzând toate nivelurile educaționale, în educația științifică.

„Învăṭământul/educaţia deschis/ă” ar trebui promovat/ă în cazul în care școlile, în cooperare cu alte părți interesate, devin un agent al bunăstării în comunitate; familiile sunt încurajate să devină parteneri reali în viața și activitățile școlare; profesioniști din întreprinderi și ai societății civile ar trebui să fie implicați activ în aducerea proiectelor reale de viață la clasă. Parteneriatele care favorizează expertiza, crearea de rețele, schimbul de informații și aplicarea rezultatelor cercetării științei și tehnologiei în diferite întreprinderi (start-up-uri, IMM-uri, corporații mai mari) ar trebui să fie promovate.

Diferențele geografice și de gen ar trebui, de asemenea, să fie luate în considerare. Pentru a răspunde acestei provocări specifice, propunerile ar trebui să aibă o acoperire geografică largă. Prin urmare, este de așteptat ca parteneriatele să includă entități din cel puțin 10 state membre diferite sau țări asociate, cu toate că, consorțiile mai mici, vor fi, de asemenea, eligibile și pot fi selectate.

Rezultate asteptate

Este de așteptat ca, pe termen scurt, dezvoltarea de parteneriate între școli, comunități locale și industria locală să contribuie la o societate mai interesată faṭă de ştiinţe si mai alfabetizată și studenți interesați cu o mai bună cunoaștere și un mai mare interes pentru carierele științifice. Pe termen mediu, activitățile ar trebui să ofere cetățenilor și viitorilor cercetători instrumentele și aptitudinile necesare pentru a lua decizii și a face alegeri în
cunoștință de cauză și, pe termen lung, această acțiune/cerere ar trebui să contribuie la obiectivele ERA de creștere a numărului de oameni de știință și cercetători în Europa.

Beneficiari eligibili

  • Orice entitate constituită legal pe teritoriul unei ţări participante la program.

Tari eligibilie

  • State membre UE, țări asociate la program în urma unor acorduri cu UE (lista ţărilor in anexele generale ale ghidului, disponibile pe pagina oficială a cererii), organizații internaționale care au ca scop promovarea cooperării stiințifice şi tehnologice în Europa şi ai căror membri provin din stalele participante la program.

Data de depunere si buget

  • 2 aprilie şi 7 noiembrie 2019
  • 4.500.000 euro finanţare de până 100%

Institutie responsabila

Comisia Europeană
DG Cercetare şi Inovare
Depunerea aplicațiilor se face electronic pe Platforma indicată la sursa de informare.

Pentru întrebări referitoare la cererile de propuneri ale programului “Orizont 2020”, a fost creat un Helpdesk Horizon2020; cei interesați sunt rugați să adreseze întrebările cu cel puțin 2 săptămâni înainte de data limită de depunere a aplicațiilor.

Pentru probleme IT legate de depunerea aplicațiilor: http://ec.europa.eu/research/participants/api//contact/index.html
Punctele Naţionale de Contact pentru programul “Orizont 2020” .

Informatii suplimentare

1. Descrierea acțiunilor de sprijin ṣi coordonare: acțiuni care constau în principal din măsuri adiacente, cum ar fi standardizarea, diseminarea, sensibilizarea și comunicarea, crearea de rețele, servicii de coordonare sau de sprijin, dialoguri politice și exerciții de învățare reciprocă și studii, inclusiv studii de proiectare pentru noi infrastructuri, care pot include și activități complementare de planificare strategică, crearea de rețele și coordonarea între programe în diferite țări.

2. În prezent, pe pagina oficială a cererii, există 84 de propuneri de parteneriat afişate/disponibile. Cei care doresc/sunt interesaţi să devină vizibili pe această bază de date trebuie să se înregistreze în sistemul european ECAS. Contactul direct cu entitatea care propune colaborarea este posibil.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top