SDSCM – O noua runda de finantare pentru comunitatile miniere

Introducere

In cadrul Schemei de Dezvoltare Sociala a Comunitatilor Miniere (SDSCM), se deschide o noua runda de finantare, adresata unui numar de 99 de localitati miniere din 19 judete.

SDSCM este o componenta a proiectului “Inchiderea Minelor, Refacerea Mediului si Regenerare Socio-Economica”, in cadrul partii B, “Regenerarea Socio-Economica”. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) este agentia de implementare a partii B a proiectului si deruleaza SDSCM prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS).

Solicitanti eligibili

In aceasta categorie intra: comunitatile din 99 de localitati miniere din 19 judete (Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea si Valcea).

Activitati eligibile

Comunitatile miniere din localitatile eligibile pentru finantare SDSCM din 15 judete (Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Dambovita, Harghita, Mehedinti, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea, Valcea) pot aplica pentru 3 categorii de proiecte:
mica infrastructura (MI), activitati generatoare de venit (AGV), servicii sociale comunitare (SSC) in timp ce comunitatile din 4 judete (Caras-Severin, Gorj, Hunedoara si Maramures) sunt eligibile doar pentru 2 categorii de proiecte: AGV si SSC.

Conditii de finantare

Proiectele de AGV si SSC respinse la runda anterioara pot fi depuse pe formulare noi care respecta in totalitate cerintele din ghidurile de completare a cererilor de finantare pentru runda in curs, in forma imbunatatita pe baza informatiilor primite de la FRDS privind motivele respingerii.

Termene limita

Data limita de depunere a proiectelor este 27 septembrie 2007 (inclusiv data postei). Proiectele pot fi depuse direct pana la data anuntata, ora 16 sau transmise prin posta, la sediul FRDS din Bucuresti sau la sediul sucursalelor FRDS din Alba Iulia si Iasi.

Finantator: Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
Sursa: Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.