Cerere de propuneri de proiecte – programul Drepturi, Egalitate, Cetatenie al UE 2014-2020 – Europa diversitatilor – proiect pilot

media.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte a programului «Drepturi, Egalitate, Cetatenie» 2014-2020. Titlul cererii : “Europa diversitatilor” – proiect pilot.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 25.02.2017
Buget: 1.000.000 Euro

Obiectiv si prioritati:

Prezenta cerere de propuneri de proiecte se bazeaza pe programul anual de lucru 2016 al Comisiei Europene.

Scop si prioritati:

Scopul cererii “Europa diversitatilor” este de a consolida motto-ul Uniunii Europene: “Unita in diversitate”, in special la nivel local si regional. Prin proiectul pilot, cetatenii UE din regiunile multiculturale si multilingvistice sau acolo unde grupurile minoritare sunt in mod special excluse sau supuse discriminarii ar primi posibilitatea de a intelege mai bine cultura, limba si identitatea celuilalt. Intelegerea reciproca, acceptarea si toleranta sunt elemente de baza ale coexistentei fructuoase a diferitelor grupuri etnice, religioase, naționale si lingvistice, precum si a diferitelor generatii si a grupurilor minoritare. Proiectul-pilot ar contribui la activitati care au fost deja realizate in domeniul nediscriminarii, educatiei si invațarii limbilor straine, cu toate acestea, obiectivul este de se a ajunge la diferite grupuri ale societatii si de a favoriza dialogul multicultural dintre cetatenii UE la nivel local si la nivel regional, pe de o parte, si, pe de alta parte, prin schimbul de oportunitati, la nivelul UE. Unul dintre punctele forte ale UE este in diversitatea sa. Prin urmare, ar trebui promovata in mod adecvat și sa se inteleaga ca aceasta este o valoare adaugata Europa.

Tipuri de actiuni finantate:

Proiectul-pilot are ca scop:

– sa finanteze formari, seminarii, ateliere de lucru și conferinte cu privire la modul de a mentine unicitatea Europei diversitatilor și modul in care sa fie promovata unitatea in diversitate;
– sa promoveze schimbul de bune practici in lupta impotriva discriminarii și promovarea diversitatii la nivel local și regional;
– sa ajute la identificarea și vizarea practicilor discriminatorii la nivel local și regional și crearea unei intelegeri intre societatile majoritare și cele minoritare.

Buget total/suma acordata pe proiect: 1.000.000€; se finanteaza 80% din totalul costurilor eligibile si pana la 4 proiecte-pilot; intre 150.000 – 250.000€/proiect.

Beneficiari: parti interesate de la nivel local si regional, in particular autoritati publice (orase, municipalitati, regiuni) asociatii de tineret, ONG-uri, universitati si scoli, etc.

Eligibilitate tari/regiuni – state membre ale UE.

Informatii suplimentare:

  • Candidaturile pot fi depuse doar prin sistemul electronic al Portalului Participantilor. Un cont ECAS este necesar.
  • Comisia se asteapta sa finanteze pana la 4 proiectepilot.
  • Durata implementarii este de maximum 18 de luni.
  • Comisia Europeana recomanda folosirea englezei, francezei sau a germanei pentru completarea formularului de aplicatie, desi fiecare beneficiar poate sa foloseasca limba de comunicare a parteneriatului, atata timp cat aceasta este o limba oficiala a UE.
  • Pentru orice problema legata de sistemul online al inregistrarilor, este pusa la dispozitia aplicantilor un oficiu IT.
  • Mai multe detalii despre program gasiti AICI.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 28 februarie 2017.

Intrebarile privind aceasta cerere de propuneri de proiecte pot fi transmise la adresa: [email protected]

Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati acest formular.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.