Ministrul Fondurilor Europene a participat la Consiliul Afaceri Generale

cristian_dinu.jpg

Ministrul Fondurilor Europene a participat la Consiliul Afaceri Generale, unde au fost organizate dezbateri politice strategice referitoare la cresterea eficientei si eficacitatii politicii de coeziune.

In cadrul reuniunii, Presedintia slovaca a realizat o informare privind propunerea Comisiei Europene de modificare a regulamentelor privind: regulile financiare aplicabile bugetului general al Uniunii Europene, regulamentului privind prevederile comune aplicabile FESI si regulamentelor sectoriale.

De asemenea, ministrii au avut un schimb de opinii cu privire la rezultatele politicii de coeziune in perioada 2007-2013 si la noile elemente ale politicii de coeziune si a fondurilor europene structurale si de investitii 2014-2020. Discutiile s-au axat pe obiectivele principale ale politicii de coeziune, masurile necesare pentru atingerea acestora si comunicarea rezultatelor catre cetateni. In acest context, au fost adoptate Concluziile Consiliului privind rezultatele si noile elemente ale politicii de coeziune. Totodata, statele membre si-au anuntat intentia de a avea dezbateri politice regulate cu privire la pregatirea politicii de coeziune pentru perioada post-2020.

Pozitia ministrului fondurilor europene in cadrul reniunii a vizat necesitatea identificarii balantei intre adaptarea politicilor europene la noile realitati si provocari de la nivel european, pe de o parte, si sustinerea principiilor de baza a politicii de coeziune, cel mai eficient mecanism de promovare a investitiilor, pe de alta parte.

In marja CAG a fost organizata o reuniune informala a ministrilor care a abordat elemente generale privind politica de coeziune post-2020, cu accent pe simplificare. La aceasta reuniune a participat comisarul pentru politica regionala, doamna Corina Cretu, precum si, presedintele Grupului la nivel inalt privind simplificarea pentru beneficiari, domnul Siim Kallas.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.