Cerere de propuneri de proiecte – programul Justitie al UE 2014-2020/sprijin pentru initiativele privind politica antidrog

antidrog.jpg..jpg

Comisia Europeana, prin intermediul Directiei Generale Justitie, a lansat cererea de propuneri de proiecte 2016 privind sprijinirea initiativelor care privesc politica antidrog.

Status: INACTIV
Depunere: 18.10.2016
Suma maxima: 2.012.000 €

Baza legala a acestei cereri de propuneri este Regulamentul 1382/2013 al Parlamentului European ṣi al Consiliului din 17 decembrie 2013, in particular articolele 4 ṣi 6(1) care au in vedere sprijinirea inițiativelor in domeniul politicii privind drogurile.

Obiectivul este de a sprijini inițiativele politice in materie de droguri, inclusiv aspectele legate de cooperarea judiciara si de prevenire a criminalitații strans legate de obiectivul general al programului, in masura in care acestea nu sunt acoperite de Instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițieneasca, prevenirea si combaterea criminalitații si gestionarea crizelor, ca parte a Fondului de Securitate Interna, sau de Cel de-al treilea program de acțiune al UE in domeniul sanatații (2014- 2020).

Prioritati ale cererii:

Prioritati:

– sa promoveze aplicarea practica a cercetarii privind drogurile, in special cercetarea privind dependenta, cautand sa abordeze provocarile actuale si amenințarile;
– sa sprijine organizațiile societații civile, prin consolidarea rolului lor de consiliere, capacitatii lor de a genera o schimbare la nivel local si metodelor lor de a impartasi bunele practici;
– sa dezvolte baza de cunostințe si metodele inovatoare de abordare a fenomenului noilor substanțe psihoactive.

Printre actiunile finantate:

o colectarea datelor, studii/anchete si activitati de cercetare;
o activitati de formare;
o invatare reciproca, schimbul de bune practici, cooperare, dezvoltarea de retele;
o activitati de diseminare si sensibilizare;

Solicitanti

  • orice entitate publica sau privata nonprofit, organizatii internationale: autoritati publice locale, regionale ṣi nationale, ONG-uri, asociatii, institutii de educatie, centre de cercetare, etc.

Eligibilitate – tari/regiuni: state membre ale UE, cu exceptia Marii Britanii ṣi a Danemarcei care nu participa la programul european „JUSTITIE” 2014-2020.

Buget: 2.012.000 €; pana la 80% din totalul costurilor eligibile; proiectele trebuie sa aiba un buget de cel putin 250.000 €.

Durata: 18 octombrie 2016 (ora 17.00 la Bruxelles).

Informatii suplimentare:

– Aplicatia poate fi depusa doar online, prin utilizarea Sistemului Electronic de Aplicare al programului „Orizont 2020” (cu obligativitatea inregistrarii in ECAS – Serviciul Comisiei Europene de Autentificare – detalii pe link-ul mentionat la sursa de informare).
– Parteneriatele transnationale trebuie sa fie alcatuite din minimum 2 parteneri proveniti din minimum 2 tari eligibile.
– Proiectele se implementeaza pe o perioada de maximum 24 de luni.
– Comisia se aṣteapta sa cofinanteze circa 4-5 proiecte.
– Aplicatia trebuie scrisa intr-una din limbile oficiale ale UE; pentru o evaluare mai rapida, engleza este preferata.
– Entitatile orientate spre profit pot fi parte din parteneriatului unui proiect numai in calitate de partener

Pentru detalii privind aceasta cerere de proiecte, a fost pusa la dispozitia celor interesati adresa email: [email protected] (intrebarile, pentru a primi un raspuns din partea resposabililor de la Comisie, trebuie adresate cu cel putin 7 zile calendaristice inainte de data limita de aplicare).

Pentru probleme legate de sistemul de aplicare sau alta operatiune IT, intrebarile pot fi inregistrate aici.

Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati un formular aici.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.