Cererea de finantare cu 1,9 miliarde lei a constructiei Autostrazii Sebes-Turda, faza II, semnata. La cat se va reduce timpul de deplasare

2850883-publimedia-shutterstock.jpg

Utilaje asfaltare

Ministerul Transporturilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport, anunta ca a semnat cererea de finantare pentru proiectul „Constructia Autostrazii Sebes-Turda-Faza II”.

Proiectul a fost depus de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in calitate de beneficiar al finantarii nerambursabile alocate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

„Obiectul principal al cererii de finantare este reprezentat de constructia a 70 km noi de autostrada, cu doua benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Sebes-Turda situat pe reteaua TEN-T Core si va contribui la reducerea timpului de deplasare intre localitatile Sebes si Turda de la 85,83 minute la 53,35 minute”, se arata intr-un comunicat al MT.

Valoarea totala a proiectului este de 1,94 miliarde de lei si va fi finantat – daca se va aproba cererea respectiva – prin POIM 2014-2020 astfel: 75% din valoarea totala eligibila aprobata, respectiv 1,2 miliarde de lei va fi asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar restul de finantare in valoare de 405,07 milioane de lei, va fi asigurata de la bugetul de stat.

Pretul astfel anuntat arata un cost mediu de 6,2 milioane de euro per kilometru (28,5 milioane de lei/km) al viitoarei autostrazi.

„Perioada de implementare a Proiectului este de 108 luni, incepand cu data de 1 aprilie 2014 si finalizandu-se la data de 31 decembrie 2022”, precizeaza MT.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.