Cererile de plata ale beneficiarilor de finantare europeana si aprobarea acestora se vor realiza exclusiv on-line

cereri-rambursare.jpg

Incepand cu data de 5 noiembrie 2018, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va primi cererile de plata ale beneficiarilor de finantare europeana nerambursabila doar prin intermediul noului modul on-line destinat autorizarii platilor pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020.

Astfel, intr-o prima etapa, vor solicita rambursarea cheltuielilor prin depunerea on-line a documentelor necesare beneficiarii submasurilor 6.2 (Sprijin pentru infiintarea de activitaţi neagricole in zone rurale), 6.4 (Investiţii in crearea şi dezvoltarea de activitaţi neagricole), 7.2 (Investiţii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica), 7.6 (Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural) si 4.3 (Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice), din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

“Digitizarea actului administrativ, precum si necesitatea accesului rapid la informatii ne motiveaza sa facem pasi concreti intr-un ritm alert, astfel incat solutiile IT ale Agentiei sa se constituie intr-un sprijin real pentru beneficiarii nostri, dar si pentru asigurarea absorbtiei eficiente a fondurilor alocate tarii noastre.

Am eliminat acum inca o etapa in care beneficiarii erau nevoiti sa aduca personal documentele la sediile noastre din teritoriu. Mai mult, expertii AFIR vor realiza evaluarea dosarelor de plata depuse online doar in sistemul informatic al Agentiei.

Dezvoltarea acestui nou modul al sistemului electronic este un pas firesc, avand in vedere progresele facute pana acum in ceea ce priveste depunerea cererilor de finantare si semnatura electronica a documentelor depuse online pe portalul AFIR – www.afir.info” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general AFIR.

In etapa a doua, prevazuta a fi implementata incepand cu 1 decembrie 2018, vor putea depune cereri de plata online si beneficiarii celorlalte submasuri de finantare.

Pana in acest moment, AFIR a efectuat plati in valoare de 3,76 miliarde de euro catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice locale, beneficiari ai PNDR 2020.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.