Cererile pentru acordarea de compensatii financiare proprietarilor de paduri din arii protejate se depun pana la 30 septembrie (minister)

paduri.jpg

Termenul pana la care proprietarii de paduri din arii protejate pot depune cereri pentru a solicita compensatii financiare pana pe 30 septembrie 2017, a anuntat Ministerul Apelor si Padurilor (MAP), intr-un comunicat de presa, transmis, vineri, AGERPRES.

”Ar fi pacat ca un drept castigat acum, dupa ani de tergiversari si indecizii, sa nu fie folosit. ii indemn pe toti cei care au dreptul, potrivit hotararii Guvernului Romaniei, sa primeasca bani pentru ca sunt privati de dreptul de a-si valorifica resursele de pe propriile proprietati, sa nu stea pe ganduri si sa actioneze. Mai au la dispozitie doar cateva zile in care pot solicita banii pentru anul 2017. Imi doresc ca toti cei care au acest drept sa se bucure de el”, a declarat Doina Pana, ministrul de resort.

Conform unei hotarari adoptate de Guvernul Romaniei la 30 iunie 2017, proprietarii privati, persoane fizice si juridice (societati comerciale, asociatii de proprietari de padure, composesorate, obsti, biserici, scoli etc.), care au in proprietate paduri pe ale caror terenuri forestiere exista restrictii de mediu aplicabile activitatilor forestiere, pot beneficia de compensatii banesti din partea statului.

Lista documentelor necesare pentru intocmirea dosarului poate fi consultata pe pagina de internet a ministerului de resort.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.