Cetatea Rasnov va fi reabilitata cu fonduri europene. Primaria cauta constructor

646x404.jpg

Finatarea este 16 milioane de lei, iar cu acesti bani se vor consolida zidurile, se vor reconstrui turnurile de aparare si doua casute, dar se vor amenaja si muzee, ateliere mestesugaresti si o zona de spectacole.

Primaria Rasnov a primit o finantare de 16 milioane de lei dintre care 15.237.465,98 lei de milioane de lei sunt fonduri europene, iar restul costributia de 2% a primariei resptectiv766.628,86. Cu banii europeni se vor face consolidarile necesare, dar se vor reconstrui turnurile si doua casute. Zidurile de apararea vor fie le refacute pentru a atata exact ca acum cateva secole. Tot la Rasnov se vor reface si instalatiile la utitati, se vor amenaja doua muzee, ateliere mestesugaresti, o zona de spectacole si un centru de informare pentru turisti.

Primaria a vrut sa gaseasca o firma care sa faca proiectul, dar nimeni nu a fost interesat. Ca sa nu mai prelungeasca asteptarea a lansat acum licitatia pentru constructie odata cu cea pentru proiectare sperand ca se va gasi o firma care sa execute lucrarile.

Investitia trebuie finalizata in 3 ani. „ Am comasat si proiectarea si executia, in speranta ca vom reusi sa gasim un ofertant. Dosarul a fost admis de ANAP in data de 14 februarie. Termenul de depunere a ofertelor este 6 martie 2018 si estimam ca vom semna contractul spre finalul lunii aprilie. Ulterior, vom preda amplasamentul, moment in care vom intra in linie dreapta cu lucrarile. Speram ca de data aceasta, fiind vorba si de executia lucrarilor, sa gasim un constructor”, a declarat Liviu Butnariu, primarul din Rasnov.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.