TotalSoft se claseaza pe primul loc in topul furnizorilor de solutii ERP din Romania

total_softTotalSoft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pe locul 1 in topul furnizorilor de solutii de tip ERP din Romania, conform studiului “ERP Romania 2010. Analysis and trends of the ERP software products and related services” publicat pe 30 septembrie de compania de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants.

Cu 19,6 M Euro cifra de afaceri inregistrata in 2009, din care peste 13M obtinute din furnizarea de solutii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pe piata romaneasca, TotalSoft reuseste sa devanseze companii precum SAP si Oracle, lideri mondiali in solutii software B2B, devenind principalul furnizor de solutii B2B din piata locala.

Criza economica care a debutat la sfarsitul anului 2008 a determinat compania TotalSoft sa-si regandeasca intreaga strategie de business, sa-si  adapteze solutiile si procesele interne conform noilor conditii economice, concentrandu-se in special pe solutii de reducere si control al costurilor clientilor sai. Cu un mediu de afaceri din ce in ce mai instabil si mai putin predictibil, TotalSoft s-a concentrat pe adaugarea de noi solutii in produsul ERP, menite sa ofere informatii financiare si non-financiare in timp real, informatii necesare analizelor de risc. Aceasta strategie a propulsat  TotalSoft pe prima pozitie in topul furnizorilor de ERP.” a declarat Eugen Schwab Chesaru, Managing Director, PAC Romania.

Conform oficialilor Pierre Audoin Consultants, pe fondul masurilor de austeritate anuntate de guvernul Romaniei in luna mai, care a generat atat o scadere a investitiilor in solutii complexe si costisitoare, dar si inghetarea sau amanarea unor proiecte, piata solutiilor ERP va inregistra o noua contractie in 2010, dupa ce in 2009 a inregistrat o scadere de 16,4%. Estimarile PAC prevad o revenire a pietei din 2012, cand valoarea totala a solutiilor si serviciilor asociate segmentului ERP se va cifra la 118,6M Euro, putin sub valoarea inregistrata in 2008.

Charisma ERP are in portofoliu peste 400 de companii nationale si 60 de grupuri multinationale, companii a caror cifra de afaceri insumata depaseste 25% din PIB-ul Romaniei. Produsul este implementat in 13 tari europene si este singurul produs software B2B romanesc implementat intr-o piata occidentala. Pozitionarea produsului de catre KPMG in primii 10 furnizori de solutii de leasing la nivel mondial, precum si pozitia de lider in verticale ca financiar-bancar, retail, distributie, servicii sau productie fac din Charisma ERP unul dintre cele mai puternice sisteme ERP regionale.

Despre TotalSoft:
Cu peste 15 de ani de experienta, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romanesti in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri. Avand 1500 de clienti in sectorul privat si public din 21 de tari, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franta, TotalSoft detine o expertiza de necontestat in verticale ca financiar-bancar, distributie, retail, medical, utilitati, constructii, proiectare, productie, servicii sau administratie publica.

TotalSoft este partener Oracle in Romania si este formatorul si principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregatind deja peste 5000 de specialisti certificati international in project management.

Compania detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Pentru mai multe informatii accesati www.totalsoft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.