Chiriac (Asociatia Antreprenorilor): Antreprenorii vor contribui la profiturile bancilor prin plata defalcata a TVA

imageResize-7.jpg

Antreprenorii romani vor contribui la profiturile bancilor prin comisioanele pe care vor trebui sa le plateasca in urma implementarii platii defalcate a TVA, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, Cristina Chiriac, intr-o conferinta de presa.

“Ce ar trebui sa fac eu ca antreprenor care sunt platitor de TVA? Trebuie sa deschid doua conturi, unul pentru plata si unul pentru incasare. Pentru fiecare operatiune pe care o faceam sa platesc un furnizor si aveam o singura operatiune, acum trebuie sa fac doua operatiuni. Cu alte cuvinte, eu voi face dublul muncii pe care o faceam pana acum. Daca avem 50 de plati de furnizor pe zi, vom avea 100 de operatiuni”, a spus Chiriac.

Ea a mai aratat ca antreprenorii care platesc, astazi, 50 de comisioane bancare, vor plati 100.

“Asta inseamna cheltuiala in plus pentru antreprenori si un beneficiu pentru institutia bancara. inteleg ca declaratiile pe care le-a facut primul ministru precum ca bancile nu au profit, au gasit o solutie de a face profit bancar, pe seama antreprenorilor. Cu alte cuvinte, gaurile pe care bancile le-au declarat in anul fiscal vor fi imbunatatite cu ajutorul antreprenorilor romani”, a mai aratat presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.

Asociatia “tine de Noi”, impreuna cu Fundatia Hanns Seidel — Romania, in colaborare cu PIAROM — Patronatul Investitorilor Autohtoni si Asociatia Nationala a Antreprenorilor organizeaza o conferinta axata pe dezbaterea noilor initiative de modificari in domeniul fiscalitatii si al salarizarii.

“Scopul conferintei este de a privi aceste masuri din mai multe perspective si a analiza urmarile produse de masurile preconizate de guvern in forma in care au fost anuntate, din dorinta de a elabora propuneri utile de politici publice in urma dezbaterii cu mai multi actori relevanti”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Conform sursei citate, importanta organizarii acestei conferinte deriva din reactia puternica a mediului privat la masurile anuntate, printre care Split TVA, majorarile de accize la benzina sau trecerea de la impozitarea profitului la impozitarea veniturilor companiilor.

Un scop subsidiar al conferintei este elaborarea unui material scris care sa inglobeze diversele abordari din cadrul evenimentului.

La eveniment au fost invitati Jean Valvis, antreprenor, Cristian Parvan, presedinte PIAROM, Mircea Cosea, prof. univ. dr. ASE, Cristina Chiriac, presedinte Asociatia Nationala a Antreprenorilor, Adrian Benta, consultant fiscal, Dan Armeanu, prof. univ. dr. Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ASE, Dragos Dragoteanu, antreprenor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.