Cine este marele castigator al ajutoarelor de stat: austriacul Michael Tojner

1-din8-michael-tojner.jpg

Guvernul sustine cu ajutoare de stat de 64 mil. euro trei companii din grupul industrial Montana, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner.

Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken si Varta Microbattery, trei companii care fac parte din grupul industrial Montana Tech Components, au primit in ultimii doi ani ajutoare de stat de 64 mil. euro pentru investitii in Romania, arata o analiza a ZF facuta pe baza datelor de la mfinante.ro.

Primul acord a fost sem­nat in decembrie 2016 cu pro­­du­ca­torul Alu Menzi­ken, ca­re a ridicat o fa­bri­ca de la zero in loca­li­ta­tea Me­die­su Aurit (Satu Mare). Alte doua firme din grup – Uni­versal Alloy Cor­poration Europe si Varta Micro­battery – au semnat acor­du­rile cu Minis­terul de Finante in decembrie 2018.

Producatorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Eu­rope (UACE), din localitatea Dumbravita, judetul Maramures, va primi un ajutor de stat de 174 mil. lei (circa 38 mil. euro) pentru o investitie de 526 mil. lei (114 mil. euro), arata datele publicate in decembrie pe site-ul mfinante.ro.

Montana Group, cu sediul in Elvetia, a fost fondat in 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani, care a construit prin achizitii un grup cu vanzari de

850 mil. euro si un profit operational de 114 mil. euro in 2017. Tojner are investitii si in real estate in Austria, dar si in zona de private equity.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.