CJ Arad are declarate eligibile 11 proiecte, de peste 11 milioane euro, depuse pe Programul Interreg V-A Romania-Ungaria

1.jpg

Toate cele 11 proiecte depuse de Consiliul Judetean Arad pentru finantare prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Interreg V-A Romania – Ungaria, insumand impreuna 11,3 milioane de euro, au fost declarate eligibile, a declarat presedintele institutiei, Iustin Cionca.

“Din judetul Arad au fost evaluate si declarate ca fiind declarate eligibile toate cele 11 proiecte care au fost depuse, urmand ca in urmatoarea etapa sa fie evaluate din punct de vedere tehnic, valoarea totala a acestor proiecte fiind de aproape 11,3 milioane euro. in total insa, pe finantari transfrontaliere, CJ Arad a depus proiecte de aproximativ 25 de milioane de euro, proiecte aflate in diverse faze de evaluare sau contractare”, a declarat Iustin Cionca.

Potrivit sursei citate, pana la aceasta data au fost evaluate sub aspectul eligibilitatii proiectele depuse de judetele Arad, Bihor, Satu Mare si Timis, din Romania, respectiv Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar si Szabolcs-Szatmar-Bereg, din Ungaria, pe trei axe: imbunatatirea calitatii apei, piste de biciclete si proiecte de cooperare.

Dintre proiectele depuse de judetul Arad, cele mai importante, din punct de vedere valoric, sunt proiectele intitulate ‘imbunatatirea managementului raurilor transfrontaliere Cris, Mures si Tisa, in valoare de pe 4 milioane euro si respectiv ‘Extinderea pistelor de biciclete pe malul raului Mures, in judetele Arad si Bekes’, in valoare de aproape 3 milioane euro.

Referitor la al doilea proiect mentionat, Iustin Cionca a precizat ca pista de biciclete va fi amenajata de CJ Arad, intre Arad si Pecica.

“CJ Arad este partener cu Primaria orasului Mako pentru a realiza o retea de piste de biciclete care sa faciliteze accesul la zonele de agrement de pe malul Muresului. Prin proiect se prevede construirea unei piste de biciclete de 18 km lungime, pe coronamentul digului intre Arad si Pecica, avand ca valoare eligibila 2.549.980 euro. Investitia aceasta este importanta pentru judetul Arad, fiindca ne propunem dezvoltarea retelei de piste de biciclete din judet si conectarea acestora la reteaua internationala, Aradul urmand a se lega de judetul Csongrad”, a declarat presedintele CJ Arad.

Documentatia tehnica pentru realizarea pistei de biciclete va fi evaluata de catre o comisie de experti independenti. Constructia pistei ar putea incepe anul viitor, finalizarea proiectului fiind estimata sa se incheie in toamna anului 2020, a mai evidentiat reprezentantul CJ Arad.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.