CJ Dolj a obtinut finantare europeana pentru un proiect transfrontalier de peste 9 milioane euro de reabilitare a drumurilor

cj-dolj-sedinta.jpg

Consiliul Judetean Dolj a obtinut o finantare europeana, prin Programul Interreg V-A Romania – Bulgaria, pentru un proiect cu valoarea de peste 9 milioane de euro, in cadrul caruia va fi modernizat DJ 652A, drum judetean ce traverseaza comuna Carcea si alte doua tronsoane din DJ 561B Zaval – Valea Stanciului – Dranic – Segarcea, a anuntat conducerea institutiei.

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca valoarea totala eligibila care revine Consiliului Judetean prin intermediul proiectului transfrontalier se ridica la aproape 4 milioane de euro. “Interreg V-A, prin care colaboram cu parteneri din Bulgaria, constituie o buna sursa de atragere a fondurilor europene. Doar prin acest program, Consiliul Judetean Dolj a avut proiecte depuse in valoare totala de peste 25 de milioane de euro. Au aparut si niste conditii speciale in legatura cu acest program, in sensul ca nicio entitate publica inscrisa pentru obtinerea finantarii nu poate sa aiba mai mult de patru proiecte in derulare in acelasi timp. Din aceasta perspectiva, noi am ales sa propunem sase demersuri si am avut placuta surpriza sa constatam ca toate au fost declarate castigatoare, numai ca doua dintre ele vor fi trecute intr-o lista de rezerva, urmand a primi efectiv finantare in momentul in care se finalizeaza implementarea unora dintre primele patru”, a spus Prioteasa, intr-o conferinta de presa sustinuta in comuna Carcea.

Primarul comunei Carcea, Valerica Pupaza, a declarat ca modernizarea DJ 652A, ce traverseaza localitatea, aduce plusvaloare si beneficii sociale si economice pentru judetul Dolj, pentru municipiul Craiova si pentru cetatenii care locuiesc in comunele Pielesti si Carcea.

“In comuna noastra s-au investit, in ultimii ani, peste 12 milioane de euro, in domenii precum sanatatea (prin realizarea unui centru medical), cultura si sportul (printr-un centru cultural si o baza sportiva), in domenii precum agrementul (prin amenajarea baltii Carcea), dar si in infrastructura, unde vorbim despre retele pentru gaze, apa si canalizare, inclusiv statie de epurare si unde avem in derulare un proiect pentru modernizarea tuturor strazilor din localitate. Demersul nostru se imbina foarte bine cu investitia Consiliului Judetean, fapt care ne bucura, pentru ca infrastructura rutiera de calitate actioneaza ca un magnet, atragand mai multi investitori. Asadar, pentru comunele Pielesti si Carcea, reusim sa ridicam standardul localitatilor si, odata cu aceasta, nivelul de trai”, a spus primarul comunei Carcea.

Vicepresedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a subliniat ca demersurile pentru imbunatatirea retelei de drumuri reprezinta o prioritate a administratiei judetene in perioada 2018 – 2019. “Urmeaza doi ani in care investitiile in infrastructura rutiera vor fi semnificative, poate printre cele mai importante investitii realizate in ultima vreme de CJ Dolj. Vor fi abordate, in aceasta perioada, lucrari de reabilitare si modernizare pentru aproximativ 200 de kilometri de drumuri. Sunt incluse aici atat proiecte aprobate in cadrul Programului Operational Regional si aflate acum in faza licitatiilor, cat si investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala. Acestora li se adauga demersurile promovate prin intermediul Programului Interreg V-A Romania – Bulgaria, cum este si cazul modernizarii DJ 652A si, de asemenea, ne asteptam la vesti bune si in ceea ce priveste proiectele depuse prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii”, a spus Cosmin Vasile.

El a precizat ca noutatile pe care le aduce proiectul de modernizare a DJ 652A constau in elementele moderne, inovatoare de siguranta rutiera, de la indicatoare semnalizate prin leduri si alimentate cu ajutorul panourilor solare pana la marcaje rezonatoare, foarte utile in conditii de ceata, de vizibilitate redusa.

Proiectul “Eforturi comune pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona transfrontaliera”, depus de CJ Dolj, in parteneriat cu Agentia de Infrastructura Rutiera din Sofia, in cadrul Programului Interreg V-A Romania – Bulgaria, are o valoare totala de 9.249.200,85 euro, din care 7.997.947,62 euro reprezinta valoarea eligibila. Din aceasta suma, 3.998.653,54 euro constituie valoarea eligibila a investitiei care ii revine CJ Dolj.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.