Florin Jianu: 7 din 10 IMM-uri se autofinateaza, doua sunt bancabile si una acceseaza fonduri europene

florin-jianu-andreea-alexandru.jpg

In Romania, 7 din 10 intreprinderi mici si mijocii locale se autofinateaza, 2 sunt bancabile si una acceseaza fonduri europene, a spus Florin Jianu, presedinte, Consiliul National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) la conferinta „ZF IMM 2018 – Mic > Mediu > Mare”.

”Acest lucru se intampla din cauza fluctuatiilor din zona bancara, ca urmare a politicilor publice. Daca ai 120 de modificari fiscale in 90 de zile, lucrul acesta are repercursiuni asupra bancabilitatii companiilor, asupra investitiilor”.

Odata cu intrarea programului Start Up Nation, soldul companiilor a crescut cu aproape 30%.

Din perspectiva mea cea de-a doua etapa a acestui program ar trebui sa debuteze cat mai repede. Cand ai bugetul trebuie sa dai drumul la program pentru ca, altfel, implementarea se duce spre finalul anului sau chiar in anul viitor.

Pe faza initiala numarul de aplicanti a fost de 2 la 1, respectiv 20.000 de aplicanti pe 10.000 de locuri, un scor foarte bun.

Programul ar trebui sa fie dat in intregime bancilor. Se poate avea un control si o interactiune continua.

Polonezii au creat o banca de dezvoltare, lucru pe care ar trebui sa-l adoptam si noi.

As schimba programul de mestesugari si artizani care este invechit si as merge pe industrii creative, industrii moderne.

Comisia Europeana a inceput un program de regandire a paletei legislative prin care se urmareste o simplificare a acesteia. Daca nu actionam, riscam sa pierdem fonduri europene de peste 1 mld. de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.