CJ Dolj infiinteaza o unitate de interventie in situatii de urgenta de 3,7 milioane euro, printr-un proiect transfrontalier

programul-interreg-v-aromaniabulgariaversiunea-final-1-638.jpg

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Dolj a anuntat ca langa Aeroportul din Craiova va infiinta o unitate de interventie in situatii de urgenta de 3,7 milioane euro, prin intermediul unui proiect transfrontalier derulat cu ISU “Oltenia” si parteneri bulgari. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat ca valoarea totala a proiectului, care a fost semnat recent, este de circa 6,7 milioane euro, iar obiectivul este dezvoltarea si imbunatatirea sistemului de gestionare a situatiilor de urgenta in zona transfrontaliera.

“Proiectul se deruleaza prin Programul Interreg V-A Romania -Bulgaria si a trecut cu succes prin filtrul evaluarii, astfel incat contractul de finantare a fost semnat recent. Valoarea totala este de 6,7 milioane de euro, suma din care 3,7 milioane de euro sunt destinate investitiilor realizate de catre Consiliul Judetean Dolj, iar componenta principala o reprezinta construirea si dotarea unei cladiri, in vecinatatea Aeroportului International Craiova, un imobil conceput pentru a deservi o noua unitate pentru interventii in situatii de urgenta in zona transfrontaliera.

Totodata, finantarea asigura si achizitionarea echipamentelor necesare, de la ambulante la vehicule si autospeciale de diferite tipuri si capacitati, pentru descarcerare, acordarea primului ajutor si stingerea incendiilor. Amplasamentul ales reprezinta, de asemenea, un avantaj, pentru ca va permite structurii pe care o infiintam sa actioneze in cel mai scurt timp la aeroport, daca se va impune“, s spus Prioteasa.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.