CJ Tulcea risca sa piarda 45 milioane de euro – bani europeni, din cauza litigiilor cu proprietarii unor terenuri

Euro-Morgue_4.jpg

Consiliul Judetean Tulcea risca sa piarda circa 45 de milioane de euro, fonduri europene pentru reabilitarea drumului judetean Tulcea – Chilia Veche, din cauza litigiilor aparute pana in prezent cu proprietarii unor suprafete de teren pe care ar urma sa se realizeze proiectul, a spus conducerea institutiei.

“Au fost atacate inclusiv cartile funciare de pe strada Viticulturii (artera din municipiul Tulcea, n.red.). Atat de departe a ajuns boala. Drumul care ar urma sa fie reabilitat are 82 de kilometri, dar 13 kilometri se suprapun cu suprafete aflate in litigiu, asa ca este atacat tot drumul. Nebunia a ajuns la paroxism”, a declarat, in timpul unei sedinte a consilierilor judeteni, presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

El a explicat ca fondurile europene nu pot fi acordate pentru obiective aflate in litigiu si a mentionat ca a fost analizata posibilitatea de a se accesa fonduri europene pentru portiuni de drum, insa aceasta varianta este imposibila. “Vorbim despre un proiect cu un buget total estimat de 45 de milioane de euro”, a precizat Teodorescu.

El a amintit ca mai multe societati care au concesionat amenajari agricole din Delta au actionat in instanta CJ, aceste litigii nefinalizandu-se inca cu hotarari judecatoresti definitive.

La randul lui, consilierul judetean PNL Dan Balan s-a aratat nemultumit de o initiativa legislativa care vizeaza transferul unor amenajari din domeniul public al statului in cel privat si a sustinut necesitatea unui protest oficial inaintat de toti consilierii Senatului Romaniei. “Cunosc proiectul legislativ si l-am urmarit pas cu pas. (…) Sunt convins ca au inteles cu totii ca este un proiect nesustenabil si in defavoarea CJ”, a precizat presedintele CJ.

In luna martie a anului trecut, consilierii judeteni tulceni au aprobat, in timpul unei sedinte extraordinare, actualizarea unor proiecte care urmau sa fie depuse spre finantare prin fonduri europene.

Unul din proiecte avea in vedere drumul judetean Tulcea – Ceatalchioi – Chilia Veche, urma sa atraga fonduri nerambursabile din mecanismul financiar ITI-Delta Dunarii, iar pentru realizarea acestuia CJ a preluat in administrare trei artere din municipiul Tulcea.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.