Regio: Clarificari cu privire la eligibilitatea echipamentelor pentru DMI 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”

intrebare2.jpg

intrebareAutoritatea de Management pentru POR aduce urmatoarele clarificari in legatura cu aplicarea unor prevederi din Ghidul Solicitantului in ceea ce priveste eligibilitatea unor echipamente in cadrul DMI 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” (Apel 3).

Conform Ghidului solicitantului, sectiunea II.3 “Completarea si depunerea cererii de finantare”- A. “Bugetul proiectului”, in categoria “Cheltuieli cu achizitionarea de echipamente si tehnologii noi pentru dotari de specialitate in vederea desfasurarii activitatii economice a microintreprinderilor” sunt eligibile cheltuieli cu achizitionarea urmatoarelor categorii de bunuri, asa cum sunt ele clasificate in Hotararea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile si completarile ulterioare (HG):

  • Subgrupa 2.1. “Echipamente tehnologice (masini, utilaje si instalatii de lucru)”
  • Subgrupa 2.2. “Aparate si instalatii de masurare, control si reglare”,
  • Grupa 3 “Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale”.
  • Cheltuielile cu achizitionarea mijloacelor de transport, asa cum sunt ele clasificate in Subgrupa 2.3. “Mijloace de transport” din Hotararea Guvernului mentionata mai sus, nu pot fi considerate eligibile pentru rambursarea din fonduri structurale, prin POR.

In sensul aplicarii prevederilor de mai sus, AM POR precizeaza ca sunt eligibile si echipamentele din Clasa 2.3.6 “Utilaje si instalatii de transportat si ridicat” care, desi cuprinse in Subgrupa 2.3. “Mijloace de transport” din HG, nu reprezinta mijloace de transport inmatriculabile. Acestea trebuie sa fie utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii dintr-unul din domeniile (clasele CAEN) eligibile, conform Ghidului.

Sursa: AM POR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.