Clarificari la Ghidurile Solicitantului Conditii Specifice OS 4.1 si 4.2

ghid-consultare.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat clarificari privind conditiile de finantare din Ghidurile Solicitantului Conditii Specifice aferente apelurilor 1, 2 si 3 – Obiectivele Specifice 4.1. Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360°) in comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome si 4.2 Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360°) in comunitatile marginalizate ale POCU:

  • Sunt eligibile integral cheltuielile aferente unor interventii dedicate comunitatii in ansamblu, respectiv cheltuielile aferente reabilitarii, modernizarii, dotarii cu mobilier si aparatura a spatiilor in care se vor desfasura activitati de sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie si activitati de sprijin pentru dezvoltarea/furnizarea de servicii sociale/furnizarea de servicii inclusiv in cadrul centrelor comunitare integrate (medico-sociale), indiferent de categoria de persoane care beneficiaza de aceste servicii. De exemplu, vor fi eligibile integral costurile cu renovarea si dotarea unei scoli care este frecventata atat de membri ai grupului tinta cat si de alte persoane din comunitatea marginalizata sau din UAT, care nu sunt vizate direct de interventiile proiectului.
  • In vederea implementarii Activitatii 5 – Activitati de imbunatatire a conditiilor de locuit ale persoanelor din grupul tinta, nu vor putea fi selectate ca parteneri companii din domeniul constructiilor. Activitatile mentionate vor face obiectul achizitiei de prestare de servicii/executie de lucrari.
  • In situatia in care o institutie publica (de exemplu, autoritate publica locala) este partener si are in responsabilitate Activitatea 5 – Activitati de imbunatatire a conditiilor de locuit ale persoanelor din grupul tinta, aceasta poate subcontracta (externaliza) interventiile in domeniul imbunatatirii conditiilor de locuit. Partenerul va avea responsabilitatea coordonarii implementarii acestei activitati si asigurarea sustenabilitatii interventiilor.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.