Clarificari privind completarea si depunerea cererilor unice de plata

Daniel_Constantin.jpg

utilaje_agricoleIn cadrul unei videoconferinte cu reprezentantii centrelor judetene ale agentiei, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit despre cele mai importante aspecte referitoare la completarea si depunerea cererilor unice de plata.

Una din modificari prevede faptul ca, pentru anul 2015 se va cere adeverinta folosind datele privind terenul agricol utilizat, inscrise in Registrul agricol 2014, daca registrul 2015-2019 nu este disponibil.

In plus, pentru a arata ca terenul este la dispozitia fermierului, solicitantii vor prezenta o serie de documente, dupa caz. Astfel, proprietarii vor depune o copie dupa titlul de proprietate, iar in cazul in care nu detin acest document vor prezenta o adeverinta, impreuna cu o declaratie pe propria raspundere si un tabel centralizator, cu terenurile detinute.

In acelasi timp, arendasii sau concesionarii vor depune o adeverinta care sa ateste utilizarea terenului si tabelul centralizator. In ceea ce priveste terenurile utilizate sub alte forme (aceasta categorie de teren fiind inscrisa la cap. III, randul 08 „sub alte forme” din registrul agricol 2015 – 2019), se va depune o adeverinta obtinuta de la primarie, care poate fi eliberata si in baza registrului aferent 2014, si tabelul centralizator cuprinzand date din aceasta adeverinta.

Pentru identificarea fara echivoc a parcelelor utilizate, toti solicitantii prezinta tabelul centralizator prevazut in Anexa 1, intocmit si semnat de catre fermier si avizat de catre primarie.

In concluzie, Daniel Constantin le-a cerut reprezentantilor APIA sa semnaleze orice probleme de ordin administrativ care apar in teritoriu si care ar putea conduce la intarzieri in derularea campaniei 2015, pentru ca acestea sa fie solutionate in timp util.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.