Cluster Excellence Programme

Retea_cluster.jpg

Obiectivul general al acestui program este continuarea eforturile UE in dorinta de a atinge excelenta in managementul clusterelor in UE, ca o modalitate de a furniza mai multe servicii de calitate pentru IMM-urile din Europa, contribuind astfel la dezvoltarea mai multor organizatii de acest tip in UE.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29.10.2014
Buget total: 1.250.000 euro

Acest apel de proiecte este prima actiune in cadrul Cluster Excellence Programme, sub egida programului COSME, si isi propune sa promoveze excelenta managementului clusterului in UE pentru a veni in sprijinul IMM-urilor europene implicate in aceste organizatii.

Retea_clusterPrin prezenta actiune se va oferi sprijin financiar organizatiilor de tip cluster, retelelor de afaceri si managerilor lor, pentru a se furniza servicii de o inalta calitate IMM-urilor din diferite domenii, incluzand accesul pe pietele straine.

Organizatiile de tip clustere si retelele de afaceri interesate trebuie sa se implice intr-o colaborare de tip strategic intr-un anumit domeniu (sau sa lucreze impreuna) intr-un lant comun al valorii sau intr-un proiect international, in orice sector de activitate de servicii sau de productie, si sa accepte provocari comune, fiind dispuse sa:

  • isi imbunatateasca practicile de management precum si avantajele competitive pe piata sau capacitatile analitice din lantul valorii;
  • furnizeze servicii de top in ceea ce priveste calitatea IMM-urilor, in mod special prin integrarea creativitatii in afacerile respective, facilitand internationalizarea IMM-urilor, exploatarea mai buna si difuzarea KET (Key Enabling Technologies), asistand, de asemenea, IMM-urile in protejarea datelor.

Solicitanti eligibili
Pot depune aplicatii organizatiile de tip cluster sau retelele de afaceri care sunt capabile sa demonstreze ca pot furniza servicii-suport catre afacerile locale.

Daca esti in cautare de parteneri, poti folosi aceasta baza de date.

Bugetul acestui apel de proiecte este de 1,25 milioane de euro.

Suma maxima care se poate da pentru un proiect este de 250.000 euro.

Rata de cofinantare este de maximum 95% din costurile eligibile.

Proiectele se depun pana pe 29 octombrie 2014, orele 17:00 (ora locala Bruxelles).

Referenta acestui apel de proiecte este: COS-CLUSTER-2014-3-04.

Potentialii aplicanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel de proiecte la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Website-ul programului

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.