Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020 si Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020, transmise Comisiei Europene

documente_oficiale.jpg

documente_oficialeVersiunile oficiale ale celor doua programe operationale pentru care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este autoritate de management in perioada 2014-2020 au fost transmise la Comisia Europeana. Este vorba de Programul Operational Regional 2014-2020 (POR) si Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 (POCA).

Programul Operational Regional 2014-2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale. Obiectivul se va realiza prin sprijinirea proiectelor de dezvoltare a mediului de afaceri, de dezvoltare a infrastructurii din Romania si a serviciilor. In acest mod, se estimeaza ca regiunile vor cunoaste o dezvoltare sustenabila, vor putea sa gestioneze eficient resursele, sa valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic. Programul Operational Regional 2014-2020 are o alocare de 6,7 miliarde de euro (inclusiv rezerva de performanta), reprezentand sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Astept toate autoritatile locale sa aiba deja documentatiile facute conform ghidului care este public in asa fel incat imediat, de a doua zi de cand primim aprobarea de la Comisie, sa putem depune proiecte. Nu mai vrem ca, in acest exercitiu financiar, sa mai existe ani pierduti. Pentru ca am avut, din pacate, pana in 2012, de exemplu, la noi, la POR, absorbtie de 656 de milioane in sase ani, deci o medie de 100 de milioane de euro pe an, si, cand am preluat, am ajuns la absorbtie de 1,2 miliarde de euro pe an. Ani pierduti pentru dezvoltare. Acum avem toate conditiile, toate procedurile simplificate, pentru ca imediat, in noiembrie, sa poata sa fie depuse proiecte.”, a precizat Liviu Dragnea.

Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 isi propune sa consolideze capacitatea administrativa a autoritatilor si institutiilor publice de a sustine o economie moderna si competitiva. Sprijinul din partea Uniunii pentru program este de 553,19 milioane de euro prin Fondul Social European.

Documente:

Programul Operational Regional 2014-2020 (POR)

Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 (POCA)

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.