CNI: A fost semnat contractul pentru bazinul de inot din Gheorghieni

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Astăzi, 5 martie 2019, în prezenţa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru un bazin de înot didactic (proiect pilot) în municipiul Gheorghieni (jud. Harghita).

Necesitatea construirii acestui obiectiv este dată, în principal, de lipsa unei baze sportive care să permită desfășurarea în condiții optime a antrenamentelor sportive. Construirea acestui bazin de înot, în urma solicitării depuse de autoritatea locală, precum și a recomandărilor din partea federațiilor de profil, reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele și recomandările federațiilor de profil și cuprinde un bazin de antrenament cu dimensiunile de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1.20 – 1.80 m. De asemenea, proiectul clădirii prevede spații anexe vestiare (separate pe sexe, echipate cu dușuri și grupuri sanitare) și spații tehnice.

Valoarea totală a contractului este de 7.880.083,80 lei (cu TVA, taxe și cote), finanțarea fiind asigurată, în condițiile legii, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Durata contractului este de 11,5 luni, din care 1,5 luni este perioada de proiectare.

La eveniment, au fost prezenţi şi Manuela Pătrăşcoiu (director CNI), Alexandru Nistor (reprezentantul SC EN ELECTRIC PROIECT OFFICE SRL), Barti Tihamer (vicepreședintele Consiliul Județean Harghita) şi deputatul Bende Sandor.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.