CNI a inaugurat la Petrosani primul cinematograf din subprogramul ”Sali de cinematograf”

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Astazi, la Petrosani, a fost inaugurat Cinematograful Victoria, reabilitat si modernizat printr-un proiect derulat de Compania Nationala de Investitii (CNI).

Obiectivul a fost construit in anul 1957. In urma implementarii proiectului aprobat de CNI in anul 2015, au fost realizate lucrari de refacere a acoperisului, a instalatiilor interioare (sanitare, termice, electrice, de ventilare), s-a consolidat si termoizolat intreaga cladire, s-au refacut finisajele interioare si s-a dotat cu aparatura specifica. Nu in ultimul rând, interventia CNI a presupus punerea in valoare a fatadelor, in relatie cu vecinatatile si in spiritul cladirii initiale, precum si realizarea unui acces principal marcat la nivelul bulevardului 1 Decembrie 1918, aspect care va contribui la captarea publicului potential.

Capacitatea salii de proiectie in urma modernizarii este de 250 de locuri. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 3.728.650 lei.

Subprogramul “Sali de cinematograf” a fost introdus in Programul National de constructii de interes public sau social prin adoptarea Ordonantei 16/2014 de modificare a Ordonantei 25/2001. De la demararea acestui subprogram au fost inregistrate mai multe solicitari din partea autoritatilor locale, iar acest obiectiv este primul finalizat de catre CNI.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.