CNI: au fost recepționate lucrările de refacere a 10 străzi calamitate în comuna Măureni (jud. Caraș-Severin)

drumuri.jpg

Vetuța Stănescu și Cătălin Iapă, secretari de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), au participat, în data de 21 august, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, la recepția lucrărilor de refacere și modernizare a 10 străzi afectate de calamități în comuna Măureni (județul Caraș-Severin).

Investiția a fost realizată de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții (CNI), și a vizat reabilitarea a 8,93 km de drum – 5 străzi în satul Măureni (4 km) și 5 străzi în satul Șoșdea (4,93 km).

Proiectul a vizat lucrări de reprofilare a părții carosabile, lărgirea pietruirii existente, execuția unui strat de balast cu o grosime de 20 de cm, a unui strat de piatră spartă cu grosimea de 15 cm și a stratului de uzură din beton asfaltic cu o grosime de 6 cm.

Astfel, s-a realizat o ridicare a structurii rutiere cu aproximativ 40 de cm, acest lucru fiind realizat în siguranță, dat fiind faptul că lățimea drumului o permitea și rețelele tehnico-edilitare se aflau în afara zonei drumului vizat de lucrările de refacere.

S-au realizat și 528 de podețe laterale și au fost montate și 25 de indicatoare rutiere.

Finanțarea obiectivului de investiții s-a realizat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), iar valoarea proiectului a fost de 11.317.416 lei.

Sursa: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.