Comisarul european Corina Cretu a aprobat finantarea proiectului ce va oferi acces imbunatatit la apa potabila in judetul Alba

interviu-corina-cretu.jpg

106.500 de locuitori din judetul Alba vor avea in viitor acces la sistemul de distributie a apei potabile, prin intermediul unei investitii din fonduri europene de 86,6 milioane de euro din Fondul de coeziune.

“Accesul la apa curata nu ar trebui sa fie un lux. Proiectele politicii de coeziune reprezinta, la modul concret, Europa care se preocupa de bunastarea cetatenilor sai si de protectia mediului”, a argumentat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Proiectul, cofinantat de Uniunea Europeana, include renovarea si extinderea sistemului de tratare a apelor uzate si a celui de distributie a apei potabile din 23 de comune din judetul mentionat. Lucrarile urmeaza a fi finalizate pana la finalul anului 2021.

Mai multe informatii despre fondurile structurale si de investitii europene in Romania sunt disponibile aici si pe Platforma de date deschise.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.