Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, viziteaza Romania

corina-cretu-POR.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, va efectua in perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016 o vizita oficiala in Romania, la Bucuresti si Iasi. Comisarul european va avea intalniri cu membri ai comisiilor de afaceri europene din Parlamentul Romaniei, cu reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, si va participa, la Iasi, la un dialog cu cetatenii. La Iasi, Corina Cretu va vizita proiecte cu finantare europeana si se va intalni cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Vizita in Romania se va incheia cu participarea, alaturi de viceprim-ministrul Vasile Dincu, la conferinta de inchidere a evenimentului UrbanFest Bucuresti 2016.   

Vizita Corinei Cretu va incepe la Bucuresti unde, in data de 29 septembrie, va avea o intalnire cu membri ai comisiilor de afaceri europene din Parlamentul Romaniei pe tema provocarilor si prioritatilor actuale ale Uniunii Europene.

Inaltul oficial european va vizita pe 30 septembrie, la Iasi, Institutul de Boli Cardiovasculare, impreuna cu ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, cu care va discuta inclusiv despre modul in care decurg pregatirile pentru constructia Spitalului Regional din localitate, un obiectiv strategic finantat prin fonduri europene.    

Pe 1 octombrie, Corina Cretu va avea la Iasi un dialog cu cetatenii, alaturi de europarlamentarul Catalin Ivan, pentru a discuta  provocarile cu care se confrunta Europa, prioritatile Comisiei pentru urmatorul an si beneficiile apartenentei la Uniunea Europeana. Tot laIasi, comisarul european va vizita si Aeroportul International, modernizat cu fonduri europene.

Vizita in Romania se va incheia in data de 3 octombrie, cand comisarul Corina Cretu va participa la Bucuresti, alaturi de vicepremierul Vasile DINCU, la conferinta „Orasul meu in Europa noastra – Provocari curente pentru dezvoltarea urbana durabila si rolul fondurilor UE”, organizata de Comisia Europeana in cadrul UrbanFest 2016.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.