Comisia Europeana: Acordul de parteneriat propus de Romania – un copy-paste din diverse surse, fara consistenta sau reflectie strategica

Teodorovici_steag.jpg

Teodorovici_steagComisia Europeana a elaborat o analiza detaliata pe 11 directii asupra draftului de Acord de parteneriat trimis de Guvernul Romaniei la Bruxelles pentru atragerea fondurilor europene in exercitiul financiar 2014-2020.

“Cu jumatate de an inainte de inceperea exercitiului financiar in care Romania va avea la dispozitie 39,9 miliarde de euro de la UE, strategia Ministerului Fondurilor Europene nu reuseste sa indeplineasca nici macar standardele de principiu ale Acordului de parteneriat pentru absorbtia banilor in proiecte”, noteaza CursdeGuvernare.ro.

“Nicio lectie invatata din implementarea programelor in perioada 2007-2013, in multe sectoare” – constata, textual, oficialii Comisiei Europene.

Principalele reprosuri ale Comisiei se refera la lipsa de consistenta si chiar de originalitate a documentului elaborat de partea romana, caracterizat drept un “copy-paste” din diverse surse, la care se adauga “declaratii slab fundamentate, fara consistenta sau reflectie strategica”.

Ministerul Fondurilor Europene a reactionat pasand discret vina spre celelalte ministere, care au elaborat studiile si propunerile sectoriale compilate in document.

“Documentul nu putea sa prezinte o viziune strategica integrata, avand in vedere faptul ca toate strategiile sectoriale 2014-2020 sunt inca in curs de elaborare. Documentul a fost realizat pe baza analizelor socio-economice elaborate la nivelul ministerelor de linie si a primelor concluzii legate de prioritatile strategice sectoriale”, se arata in comunicatul remis de Ministerul Fondurilor Europene.

Surse: Cursdeguvernare.ro, Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.