Ministerul Fondurilor Europene a transmis Comisiei Europene documentul consultativ privind Acordul de Parteneriat 2014-2020

euro.jpg

euroMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a transmis Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, in cadrul dialogului informal care are loc in scopul pregatirilor pentru utilizarea fondurilor alocate Romaniei.

MFE incurajeaza partenerii de dialog sa contribuie cu propuneri si observatii, astfel incat Acordul de Parteneriat 2014-2020 sa devina un document de programare care sa asigure sustenabilitatea investitiilor din Fondurilor Structurale si de Investitii.

“Documentul a fost elaborat respectand principalele elemente prevazute in proiectul de document metodologic propus de Comisia Europeana si cuprinde o prima viziune strategica privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii 2014-2020, care a rezultat din analiza nevoilor de dezvoltare si a potentialului de crestere, precum si o propunere indicativa privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul institutional de implementare”, precizeaza un comunicat postat pe site-ul MFE.

Oficialii MFE precizeaza ca, in prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale si de Investitii 2014-2020 nu este finalizat, fiind in desfasurare negocieri in cadrul trialogului intre Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European.

Avand in vedere acest context, documentul publicat va fi revizuit, in functie de evolutia negocierilor si de rezultatele procesului national de consultare publica.

Documentul transmis Comisiei Europene va fi discutat marti, 11 iunie, cu partenerii de dialog din cadrul Comitetului Interministerial pentru Acordul de Parteneriat.

Uniunea Europeana a alocat Romaniei pentru perioada 2014-2020 fonduri in valoare de peste 34 miliarde de euro, din care aproximativ 22 miliarde de euro sunt cele aferente politicii de coeziune.

Document anexat:
Documentul consultativ pentru elaborarea acordului de parteneriat (PDF)

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.