Comisia Europeana indeamna la sacrificii pentru acoperirea golului din bugetul UE lasat de Brexit

70136224-l.jpg

70136224 - businessman in brexit concept - uk leaving eu

Brexitul cere sacrificii din partea economiilor puternice din UE. Spre exemplu, nemtii ar putea pierde fonduri europene destinate construirii de drumuri si agriculturii. Esticii vor contribui mai mult la bugetul comun european.

Pentru ca iesirea Marii Britanii din UE este asteptata sa faca o gaura de peste 14 miliarde de euro in bugetul blocului comunitar si pentru ca este ceruta cresterea cheltuielilor pe numeroase alte programe, comisarul european pe buget Gunther Oettinger si alti oficiali spun ca nu exista alte alternative in afara unei majorari a contributiilor nationale si impunerea unor reduceri de chel­tuieli, potrivit Politico.

Reducerile de chel­tu­ieli ar putea fi con­cen­trate in doua dintre cele mai importante zone: Po­litica Agricola Comuna (CAP) si fondurile de co­e­ziune, care sustin pro­iec­te in tarile mai sarace economic ale blocului. Potrivit Handelsblatt, Comisia Europeana anali­zeaza suspendarea fondurilor acordate Germaniei si altor tari bogate din UE pentru construirea de drumuri si muzee.

De asemenea, incepând cu anul 2021, fermierii germani vor primi mai putine fonduri europene din cauza deficitului bugetar de 14 miliarde de euro care va rezulta in urma Brexitului.

Pe fondul Brexitului si al unor noi imperative de a cheltui mai mult pe initiative ca apararea si protectia granitelor, comisarul european pe buget face de asemenea presiuni asupra liderilor UE sa majoreze limita privind contributiile statelor membre ale UE la bugetul blocului.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.